DOBRA ZA SVE! Evo koliko treba da šetate dnevno da bi ste bili i zdravi i vitki!

Autor: Republika

Lifestyle

19.01.2021

00:25 >> 13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolja i najdostupnija fizička aktivnost je šetnja, tj. pešačenje ili jednostavno hodanje.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ako svaki dan, tri puta dnevno pešačite po 15 minuta, to će vam pomoći da dosegnete željeni broj koraka i da smršate, pišu "Novosti" ...

Istraživanje Univerziteta Vašington potvrdilo je da su ljudi koji su hodali 15 minuta posle svakog obroka imali bolju ravnotežu šećera u krvi od onih koji su hodali 45 minuta u bilo koje doba dana.

To znači da vas hodanje posle ručka može spasiti od uobičajene popodnevne letargije posle jela i želje za slatkim.

Lični trener Hana Dejvis preporučuje da ciljate na 15.000 koraka dnevno i da toliko koraka napravite svaki dan. Možda vam se ta brojka čini prevelika, ali u tu brojku ulazi svaki korak koji napravite od trenutka kada ustanete iz kreveta.

 

 

Isprobajte i trikove s kojim ćete istopiti 20 posto više kalorija dok hodate - hodajte uzbrdo triput nedeljno, radite intervale brzog hodanja (u početku u trajanju od jednog minuta, a onda ih povećavajte) i svakom pešačenju dodajte vežbe, recimo 15 do 20 čučnjeva, sklekova uz klupu ili dubokih raskoraka.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading