Naučnici su izmerili 20 kilometara penisa da odgonetnu da li je veličina bitna

Autor:

Lifestyle

04.12.2019

00:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarci su opsednuti veličinom svog organa smatrajući da je veće bolje i poželjnije među lepšim polom.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naučnici širom sveta koji su se posvetili ovom problemu radili su niz studija kako bi otkrili da li je zaista veličina bitna.

Najpre je Britanski institut za urologiju napravio jedno opsežno istraživanje o presečnoj veličini muškog polnog organa. U ovom istraživanju učestvovalo je čak 15. 000 muškaraca. Prema nalazima istraživača, prosečna dužina muškog polnog organa iznosi 13, 2 centimetara. 

Istraživači koji su radili ovu studiju navode da je prosečna dužina sasvim dovoljna da pruži nezaboravan užitak i dovede do orgazma patnera.

Kod žena postoje dve vrste orgazma, klitorički i vaginalni. Klitorički orgazam je češći i njega doživljava najveći broj žena tokom odnosa. Od kako su seksolozi počeli da operišu sa terminom "vaginalni orgazam", mnogi su smatrali da je on u stvari mit, i da takva vrsta zadovojstva ne postoji.

Pored toga što se još uvek vode rasprave kako vaginalni orgazam izgleda, profesor Stjuart Brodi tvrdi da vaginalni orgazam zavisi od dužine penisa. Prema njegovim istraživanjima, žene koje su osetile vaginalni orgazam i koje vriše preferiraju ovu vrstu zadovoljstva, radije su birale veće "komade" kao poželjnije. U studiji koju je vodio profesor Brodi učestvovalo je 323 žene, a njih 160 se izjasnilo da je osetilo vaginalni orgazam.

RepublikaFoto: youtube.com/Ashley Elizabeth
Foto: Ilustracija

33,8 procenata žena koje više preferiraju vaginalni orgazam izjasnilo se da više vole penis koji je veći od proseka. Čak 60 posto žena koje su osetile vaginalni orgazam kaže da ne oseća nikakvu razliku kada je veličina u pitanju, a 6,2 procenta je reklo da im penis veći od prosečnog pričinjava bol. 

Na osnovu ovih podataka profesor Brodi je utvrdio vezu između veličine penisa i vaginalnog orgazma. On smatra da je pojava vaginalnog orgazma češća kada žena vodi ljubav sa muškarcem koji barata primerkom veći od proseka. 

Ovi zaključci  profesora Brodija pokrenuli su žestoku diskusiju jer drugi naučnici smatraju da studijom nisu uspostavljanje jasne veze između veličine ponosa i izazivanja vaginalnog orgazma.

U svakom slučaju, veći problem od dužine penisa predstavlja nesigurnost u seksu i briga oko toga da li je veličina odgovarajuća. Anksioznost tokom odnosa može u potpunosti pokvariti uživanje i nema potrebe za njom. Jer, kolika god da je veličina, lekari se slažu da je samo 8 centimetara dovoljno da ženi pruži nezaboravno zadovoljstvo tokom ljubavnog odnosa. Ali, to zavisi od tehnike, a ne toliko od veličine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading