SRPKINJE PRIZNALE ŠTA ZA NJIH ZNAČI ODLIČAN INTIMAN ODNOS: U jednoj situaciji je ŽALOSNA DVOJČICA "Umoriš se i jedva čekaš da dođeš kući na tuširanje"

Autor:

Lifestyle

05.08.2023

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan časopis objavio je šta je to dobar intiman odnos, a na tu temu progovorile su i žene iz Srbije.

SRPKINJE PRIZNALE ŠTA ZA NJIH ZNAČI ODLIČAN INTIMAN ODNOS: U jednoj situaciji je ŽALOSNA DVOJČICA "Umoriš se i jedva čekaš da dođeš kući na tuširanje"

Foto: Shuterstock

Istraživači Državnog univerziteta Misuri intervjuisali su 78 ljudi koji su seksualno aktivni, a učesnici su bili različitog pola, godina, porekla i seksualne orijentacije. Ališa M. Voker, vanredna profesorka sociologije utvrdila je da odličan seks čine tri stvari: emocionalna povezanost, hemija i orgazam.

Većina je rekla da je orgazam izuzetno bitan element intimnog odnosa, i dok je jednima bitno da ga oni dožive, drugi vole međusobne vrhunce, a ima i onih koji tvrde da im to nije bitan element intimnog odnosa.

Druga važna stavka za dobar intimni odnos je emocionalna povezanost sa partnerom, a zanimljivo je da neki tvrde da to postoji iako među partnerima nema ljubavi. Određeni daju prednost takvoj vrsti povezanosti nad fizičkim zadovoljstvom.

- Vaša ideja o tome šta seks čini odličnim može se razlikovati od ideje vašeg partnera, seks koji je vama dobar za nju ili njega može biti osrednji ili čak loš. Zato je bitno međusobno komunicirati - rekla je Ališa.

Foto: Izvor: Unsplash/Womanizer Toys

Par zajedno leži u krevetu

Šta kažu Srpkinje?

- Intimnost. Bliskost. Poverenje. Jer te efekat ili doza drži i par nedelja. Bez toga, dobro je samo pola sata - objašnjava Ljubica.

- Razlika je definitivno u hemiji. Kad nema toga, možeš da dubiš na glavi, džaba. A kad pršti hemija, onda i najobičnija misionarska poza može da bude eksplozija strasti. Za mene je odličan seks onaj kad skroz isključiš glavu i nemaš pojma gde ti je ruka gde ti je noga, gde ti je jezik, kad se skroz pomešate tako da nemate pojma gde se ti završavaš, a on počinje i obrnuto. Uh, evo nije mi nije svejedno samo kad se prisetim takvih situacija. Takođe, moram da naglasim da mi za odličan seks nije bitna veličina, a nekad čak ne mora da dođe ni do penetracije. Kao što vidite, jako sam zahvalna za upotrebu - ističe Dragana.

- Mnogo faktora na to utiče. Nekad nedostaju dve kockice, nekad je ceo pazl tu, a seks je prosečan. Pre mnogo godina čula sam definiciju da je savršen seks kada muškarac dođe, pipne ženu, a ona "završi". Možda to? - jasna je Ružica.

- Odličan seks se pre svega razlikuje po emociji. Taktika je super, ali na kraju krajeva najbitnije mi je kako se osećam posle seksa. Prosto fizičko zadovoljstvo nije dovoljno da bih taj odnos okarakterisala kao odličan. Važan faktor za peticu igra i predigra, ne volim kada muškarac ne ume da me zavede i privuče. U protivnom seks dođe samo kao biološka potreba, žalosna dvojčica - Kristina ističe.

- Prosečan seks je kad možeš da predvidiš i kad si svesna svakog trenutka, svetla, muzike, čuješ disanje njegovo i svoje, ono kao uđeš u sobu i složiš stvari kad se skinete. Šalim se, prosečan seks je svaki koji ću zaboraviti kroz neko vreme ili onaj u kom se on trudi, ali sve je između nas mehanički. Prosečan seks je kao odlazak u teretanu, preznojiš se i znaš da radiš nešto dobro za sebe, umoriš se i jedva čekaš da dođeš kući na tuširanje.

Foto: Izvor: Unsplash/ Becca Tapert

Zagrljen par u krevetu

- Odličan seks je onaj u kom ću bez reči pristati na sve jer ne znam gde sam ni koji je dan ni kako se zovem, onaj u kom probijem svoje granice i posle kažem "hmm vidi vidi“ i onako se smejuljim sama sa sobom. Odličan seks je kad ne znaš šta je gore, šta dole, ko kome šta radi, koliko ste glasni, kad kao kreneš nežno, polako a onda klikne sekunda u kojoj se isključiš i poludite oboje. Muškarci nekad ne kapiraju kako seks bez orgazma može da bude super, ali može ako osetim da ću iskočiti iz svoje kože od uzbuđenja i ako on zna da igra tu igru - iskren je Ivan.

Presudna je bliskost između partnera. Poznavanje sopstvene seksualnosti, kao i njegovih želja i tela… Takođe, bitan je i tajming, da sve bude spontano, ali u pravo vreme - Kaja priča, a prenosi "Kurir".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading