AKO IMATE VRHUNAC PRE SPAVANJA JEDNA BITNA STVAR DEŠAVA SE VAŠEM TELU! Doslovno vas obara, odnosi se kako na muškarce tako i na žene

Autor: N.J.

Lifestyle

23.06.2023

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Intiman odnos značajno pomaže da telo bude zdravije, prema istraživanju.

AKO IMATE VRHUNAC PRE SPAVANJA JEDNA BITNA STVAR DEŠAVA SE VAŠEM TELU! Doslovno vas obara,  odnosi se kako na muškarce tako i na žene

Foto: shutterstock

Seksualna aktivnost bez orgazma i masturbacija (sa i bez orgazma) nisu bili u vezi sa promenama u snu, pokazalo je istraživanje. Dok, odnos koji se završava vrhuncem poboljšava kvalitet sna.

- Ova istraživanja potvrđuju i značajno podupiru nalaze koji pokazuju da seksualna aktivnost i intimnost mogu poboljšati san i opštu dobrobit kod muškaraca i žena te služe kao smernica za buduća istraživanja - napisali su autori studije.

Istraživači sa Sveučilišta u Holandiji imali su 256 muškaraca i žena koji su učestvovali, uglavnom studenati, i vodili su dnevnik u kom su detaljno opisivali svoj san i seksualnu aktivnost 14 dana. U obzir uzeti su i konzumacija alkohola, menstruacija i "neobični događaji" koji su se desili pre spavanja.

Foto: Shutterstock

Par ima odnos

Rezultati istraživanja

Istraživači su otkrili da je ljudima koji su imali seks i doživeli orgazam trebalo u proseku 16 minuta da zaspe, dok je onima koji nisu imali orgazam, a imali su odnos trebalo oko 17 minuta. Takođe, oni koji uopšte nisu imali odnos trebalo im je oko 20 minuta. Dok, oni koji su se samozadovoljavali njima je trebalo 26 minuta, a to vreme skraćeno je na 19 ako je osoba postigla vrhunac.

Istraživači su primetili da kada osoba ima orgazam otpušta  se oksitocin, koji je nazvan "hormon ljubavi", i prolaktin, hormon koji uzrokuje razvoj grudi, podstiče proizvodnju mleka i utiče na seksualno i reproduktivno zdravlje. Prema jednoj studiji "dobar orgazam" je ono što se nasleđuje od roditelja, piše "Njujork post".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading