ZA 30 MINUTA 350 KALORIJA MANJE! OVO JE "SE*S-DIJETA": Otkrivamo poze koje tope kilograme, a i poljupci čine čuda!

Autor: Republika

Lifestyle

27.01.2021

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za vreme "se*s-dijete" može se potrošiti čak i do 350 kalorija za 30 minuta – toliko se potroši i nakon 30 do 40 minuta trčanja.

RepublikaFoto: Photo by We-Vibe WOW Tech on Unsplash
Foto: Ilustracija

Naravno, trošenje kalorija za vreme se*sa zavisi od mnogih stvari, na primer od poze, konstitucije partnera, fizičke spremnosti i intenziteta se*sa.

Se*si poze za mršavljenje

Kako biste sagoreli kalorije za vreme se*sa i utegli telo, ne morate da izvodite neke komplikovane se*sualne poze, niti da budete savitljivi kao da ste od gume. I u klasičnim se*si pozama se troši znatan broj kalorija.

Na primer, u misionarskoj pozi troši se oko 40 kalorija u 30 minuta seksa – muškarac čak 144. Za ženu je kod se*s-dijete bolji "jahaći položaj" – može se izgubiti 122 kalorije za 30 minuta, a muškarac u ovoj pozi veoma malo gubi. Ako žena u ovom položaju ubrza ritam i u priču uključi "plesanje" bokovima, to povećava brzinu otkucaja srca i troše se 172 kalorije za 30 minuta.  U "dogi" pozi žena će u srednjem intenzitetu izgubiti oko 100 kalorija, dok će muškarac izgubiti 151 kaloriju za 30 minuta u srednjem intenzitetu pa čak do 350 u divljem strastvenom se*su. 


Zanimljivo je da je za mršavljenje veoma dobar klasični oralni se*s: dok će pasivni partner izgubiti tek oko 37 kalorija, aktivni može da izgubi do 150 kalorija!
RepublikaFoto: unsplash.com
Foto: Ilustracija

I u vodi je potrošnja kalorija veća: muškarac može (zbog otpora vode) izgubiti oko 54 kalorije.  A ako u napetu uvertiru u se*s uvedete romantični ples s partnerom, računajte na ekstra gubitak od 217 kalorija za sat vremena.

Se*s-dijeta s poljupcima? I to je moguće!

Kod "se*s-dijete" ne treba uvek skočiti u krevet. Naime, i poljupci mogu pomoći pri mršavljenju – premda nisu toliko delotvorni kao pomenute poze. Za vreme ljubljenja koristi se 38 mišića lica. Jednim poljupcem može se izgubiti do 20 kalorija. Što duže traje poljubac – u proseku 12 sekundi – toliko bolje se vežba muskulatura i zateže lice. Dakle, to je nešto kao besplatan fejslifting.   

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading