RECEPT ZA NAJMEKŠE PRAZNE KIFLICE: Testo se topi u ustima, mogu biti i POSNE!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najjednostavniji recept za mekane kiflice koje morate bar jednom spremati.

RECEPT ZA NAJMEKŠE PRAZNE KIFLICE: Testo se topi u ustima, mogu biti i POSNE!

Foto: Youtube printscreen/Brzo i lako

Još uvek su pred nama dani posta, a neki možda nemaju ideju šta bi jeli. Predlažemo vam da pripremite prazne kiflice po ovom receptu i uživate u ukusu, ali i pripremi koja nije komplikovana.

U nastavku pogledajte recept za prazne kiflice, koje mogi biti slane, ali i slatke. Ako ih spremate u posnoj verziji, koristite sojino mleko i nemojte ih premazivati žumancetom.

Sastojci:

  • 500 grama brašna
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 300 mililitara mlakog mleka
  • 150 mililitara ulja
  • kašika soli

Za premazivanje:

  • 1 žumance
  • 2 kašike mleka

Foto: Shutterstock

Recept za prazne kiflice

Priprema:

U činiji sipajte brašno i kašiku suvog kvasca. Potom dodajte kašiku šećera, sjedinite i sipajte malo mlakog mleka na jedno mesto, a onda i ostalo sve vreme kašikom mešajući. Potom sipajte so i ulje. Kašikom mešajte brašno, odnosno testo, a onda zamesite rukama. Mesite tako da udarate testo o ivice dok ne formirate loptu. Testo treba da bude mekano i malo lepljivo. Prekrijte ga i ostavite oko jedan sat da nadolazi. Nakon sat vremena testo je nadošlo. Testo ponovo premesite.

Pospite malo brašna preko testa i prebacite ga na radnu površinu. Malo ga premesite i presecite na dva dela. Od podeljenog testa formirajte loptu. Od jedne loptice razvucite testo. Isecite na polovinu, a onda na 16 delova. Od svakog trouglića napravite kiflice. U ovom receptu kiflice su bez nadeva, a vi možete pripremati sa sirom, šunkom ili slatke. Kiflice prebacite na pleh i prekrijte ih. Ostavite ih tako još pola sata.

U činiju sipajte jedno žumance i dve kašike mleka. Sjedinite to.

Tom smesom premažite kiflice koje su stajale. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading