DA BI PATIŠPANJ BIO MEKAN MORATE URADITI OVO: Samo profesionalci znaju tu TAJNU

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napraviti savršen patišpanj može biti izazov, ali uz pravi recept i tehnike, svako može napraviti ukusan i mekan koji će oduševiti ukućane.

DA BI PATIŠPANJ BIO MEKAN MORATE URADITI OVO: Samo profesionalci znaju tu TAJNU

Foto: Printscreen/youtube/ Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

Patišpanj je osnova mnogih ukusnih torti, ali njegova priprema može biti izazovna čak i za iskusne domaćice. Međutim, uz pravi recept i tehnike, možete napraviti savršen patišpanj koji će svima uspeti.

Sastojci za savršen patišpanj

Potrebno vam je:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo

Recept za savršen patišpanj

Prvo, odvojite belanca od žumanaca i umutite belanca u čvrst sneg. Zatim postepeno dodajte žumanca i nastavite da mutite. Dodajte šećer i sjedinite mikserom. Na kraju dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i lagano promešajte špatulom.

Foto: YouTube/ Bokina kuhinja

Kako spremiti dobar patišpanj


Sipajte smesu u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta. Kada je patišpanj spreman, možete ga proveriti čačkalicom i ostavite da se ohladi nekoliko minuta pre služenja, prenosi "Espreso".

Recept za savršen patišpanj - Saveti i trikovi

Kod pravljenja patišpanja važno je da se pridržavate svakog koraka recepta, ali takođe je bitno da imate na umu nekoliko trikova kako biste bili sigurni da će patišpanj ispasti savršen. Na primer, korisno je znati da je važno da se belanca umute u čvrst sneg pre dodavanja ostalih sastojaka, kako bi patišpanj bio vazdušast i mekan. 

Sledite ovaj recept i savete kako biste bili sigurni da će vaš patišpanj uvek ispasti fantastično.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading