TORTA SAMO OD 3 SASTOJKA: Sprema se za PET minuta, nema jeftinije od ove - obradujte nekoga danas!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez jaja, brašna i paljenja rerne - poslastica kojom možete obradovati dragu osobu za 8. mart.

TORTA SAMO OD 3 SASTOJKA: Sprema se za PET minuta, nema jeftinije od ove - obradujte nekoga danas!

Foto: YouTube/Jednostavna kuhinja

Čokoladna torta

Sigurno mislite da nije moguće napraviti tortu od tri sastojka, ali jeste! Danas je 8. mart, te ako želite da obradujete mamu, drugaricu, ćerku ili jednostavno da se počastite imajte na umu ovaj jednostavan i zanimljiv recept koji ćete posle iskoristiti i za neku drugu priliku. 

Čokoladna torta se sastoji od samo tri sastojka, odnosno od dve vrste čokolade, slatke pavlake i ovsenih pahuljica. Jedino što je potrebno je da budete strpljivi kako bi se torta stegla, a onda je možete konzumirati.

Pogledajte recept.

Sastojci:

  • 200 grama čokolade za kuvanje
  • 400 mililitara slatke pavlake + 80 mililitara za kasnije
  • 230 grama ovsenih pahuljica
  • 80 grama mlečne čokolade

Foto: YouTube/Jednostavna kuhinja

Recept za čokoladnu tortu od tri sastojka

Priprema:

Čokoladu nožem što sitnije iseckajte. Potom, prebacite čokoladu u neku šerpu. U šerpi sjedinite sitno iseckanu čokoladu za kuvanje i slatku pavlaku. Stavite na tihu vatru da se otopi. Otopljenom čokoladom prelijete ovsene pahuljice. Dobro sve izmešajte. Stavite sve u kalup. Poravnajte smesu i odložite u frižider na nekoliko sati na hlađenje.

Potom, u drugoj šerpi otopite mlečnu čokoladu sa 80 mililitara slatke pavlake. Sve lepo istopite na niskoj temperaturi i mešajte kako bi se rastopilo. Kada izvadite tortu iz frižidera prelijte je otopljenom čokoladom. Ostavite ponovo da se malo stegne, a onda je možete služiti gostima.

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading