POSNA SUSAM SALATA KOJU MORATE DA PROBATE: Savršen spoj ukusa - odlična za doručak!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapišite ovaj recept.

POSNA SUSAM SALATA KOJU MORATE DA PROBATE: Savršen spoj ukusa - odlična za doručak!

Foto: YouTube/Jecine kulinarije

Posna salata sa makaronama je jelo koje može da zadovolji svačije ukuse. Ovo jelo je odličan izbor kao prilog uz neki drugi obrok, ali može se i samostalno služiti. Ono što je posebno privlačno kod ove salate jeste to što se brzo sprema, a pruža osećaj sitosti koji traje dugo. Recept za posnu salatu sa makaronama je izuzetno jednostavan i zahteva samo nekoliko sastojaka. Ova salata je idealno rešenje kada nemate puno vremena za pripremu obroka, a želite nešto ukusno i hranljivo.

Takođe, ovo je idealno rešenje u danima koji su pred nama, te ako možda i ne postite, možete povremeno promeniti ishranu na bolje.

Potrebni sastojci su:

  • 250 gr makarona
  • 50 gr susama
  • 160 gr tunjevine
  • oko 300 gr posnog majoneza (po ukusu i više)
  • 1 kašičica senfa
  • pola kašičice soli
  • 2-3 prstohvata bibera

Foto: YouTube/Jecine kulinarije

Posna salata sa makaronama

Priprema:

Na tihoj vatri kratko propržiti susam. Sve vreme mešajte dok ne porumeni. Stavite vodu da se greje, a kada krene da vri dodajte makarone i kuvajte. Makarone ocedite od viška tečnosti kada su se skuvale i ubacite kada se ohlade tunjevinu. Dodajte pola kašičice soli i 50 grama susama. Po želji dodajte i začine koje volite i sve zajedno sjedinite kašikom.

U činiji sjedinite senf i posni majonez, a onda to prespite u posudu gde su makarone. Sve zajedno sjedinite kašikom. Ako želite da bude još kremastije dodajte više majoneza.

Salatu prespite u činiju u kojoj ćete služiti i premažite majonezom, a onda pospite susamom.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading