KOLAČ SA MAKOM: Recept za najpopularniju poslasticu doslovno će vas BACITI NA POD

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako volite mak, ovaj recept će vam se sigurno svideti.

KOLAČ SA MAKOM: Recept za najpopularniju poslasticu doslovno će vas BACITI NA POD

Foto: YouTube/Natašine Slastice

Ovaj kolač je izuzetno jednostavan i veoma lako se priprema. U nastavku pogledajte recept za kolač sa makom.

Sastojci:

  • 9 žumanaca
  • 50 grama šećera
  • 700 mililitara mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 200 grama bele čokolade
  • prašak za pecivo
  • kašika ruma
  • 120 grama brašna
  • 100 grama mlevenog maka
  • 250 mililitara slatke pavlake

Foto: YouTube/Natašine Slastice

Recept za kolač sa makom

Priprema:

U lonac sipajte 9 žumanaca i 50 grama šećera. U to sipajte dva pudinga od vanile i malo mleka od ovih navedenih 700 mililitara. Nastavite da mutite. Dodajte ostatak mleka. Sve zajedno stavite da se kuva. Skuvan fil umutite i dodajte belu čokoladu. Mutite dok se bela čokolada ne istopi. Fil prebacite u veću činiju, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.

Biskvit sa makom

Sjedinite kašiku brašna sa kašikom praška za pecivo. Tri belanca dodajte u činiju i mutite. Postepeno u belanca dodajte tri kašike šećera. Mutite dok belanca ne postanu čvrsta. Ulijte kašiku ruma. Ponovo umutite pa dodajte brašno (40 grama) i 50 grama mlevenog maka. Sve sjedinite ručnom mutilicom. Smesu rasporedite na masni papir u pleh dimenzija 20x30 cm. Na papiru morate imati kalup da bi smesa ostala lepo formirana. Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Biskvit ostavite da se ohladi i ovo ponovite još jednom, odnosno napravite još jedan biskvit.

Svetli biskvit

U 40 grama brašna stavite kašiku praška za pecivo. U činiji umutite tri belanca sa postepenim dodavanjem tri kašike šećera. Kada postanu čvrsta belanca dodajte dve kašike ulja i rum. Ponovo mutite. Dodajte prethodno pripremljeno brašno i sjedinite ručnom mutilicom. Rasporedite u isti kalup kao za prethodni biskvit. Pecite na 180 stepeni 15 minuta, pa ostavite da se ohladi.

Pravimo fil

Ohlađeni žuti fil umutite mikserom. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku. Slatku pavlaku polako dodajte u žuti fil i ponovo sve mutite. Na koru od maka rasporedite deo ovog fila. Potom stavite beli biksvit. Zatim žuti fil, a onda koru od maka. Žutim filom završite kolač i na vrhu pospite makom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading