NAPRAVITE GRIZ U MLEKU: Slatkiš koji može i dete da spremi, najlepša starinska poslastica!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još je ukusnije ako na vrh stavite cimet.

NAPRAVITE GRIZ U MLEKU: Slatkiš koji može i dete da spremi, najlepša starinska poslastica!

Foto: YouTube/kuhaj i peci

Bilo da ste iskusna domaćica ili se prvi put susrećete sa nekim jelima i slatkišima, recept za griz svako može da isprati. Veoma jednostavni koraci su deo pripreme ove poslastice koju svi vole. Recept za griz je krajnje jednostavan, a u nastavku možete ispratiti korake.

Potrebno vam je samo četiri sastojka, od koga četvrti nije obavezan već možete staviti po želji. Poslastica koja vraća u detinjstvo je zanimljivog ukusa, prelepog mirisa, a svi će tražiti činiju više.

Sastojci:

  • 1/2 litra mleka
  • 2 kašike šećera
  • 3 kašike griza
  • cimet ili čokolada u prahu

Foto: YouTube/kuhaj i peci

Recept za griz

Priprema:

U hladno mleko stavite šećer i promešajte. Mleko stavite na ringlu da se greje, a onda dodajte kada se malo zagreje i griz. Sipajte griz postepeno i sve vreme mešajte ručnom mutilicom da se ne bi stvorile grudvice. Kada krene da vri sklonite griz sa ringle. Možete sačekati da se ohladi ili direktno sipati u čaše za služenje. Od navedenih mera imaćete pet činija tako da ako pripremate za sebe ili dragu osobu, smanjite sastojke.

Na vrhu griz pospite cimetom ili kakao prahom. Takođe, ko voli malo slađe recepte, na vrh stavite nekoliko kockica mlečne čokolade ili rendane. Podjednako će biti ukusno za šta god da se odlučite. Isto, možete dekorisati i voćem, ali je onda preporučljivo da griz bude hladan, dok ako je reč o smrznutom voću, možete ga ubaciti i u vreo griz.

Uživajte u ovoj jednostavnoj poslastici koja će vas ostaviti bez daha!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading