VALENTINA JE ZBOG OVE PITE DOBILA NAGRADU: U recept ide BRAŠNO, VODA I SO - sada je jasno zašto je ovo NAJBOLJA PRIPREMA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podvrnite rukave i napravite jelo koje će vas oduševiti.

VALENTINA JE ZBOG OVE PITE DOBILA NAGRADU: U recept ide BRAŠNO, VODA I SO - sada je jasno zašto je ovo NAJBOLJA PRIPREMA

Foto: youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Domaćica Valentina Mišković objavila je recept na svom Jutjub kanalu za koji kaže da je dobila čak i nagradu. U pitanju je recept za pitu sa sirom i spanaćem od domaćeg testa. Ko voli da uživa u pravom, domaćem testu, neka zavrne rukave i spremi ovu fantastičnu pitu.

Sastojci:

  • 300 mililitara vode
  • kašika soli
  • 600 grama brašna
  • 125 grama putera ili margarina
  • 100 mililitara ulja
  • oko 400 grama spanaća
  • 400 grama sira

Foto: youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Recept za pitu Valentine Mišković

Priprema:

U 300 mililitara obične vode dodajte punu, veliku kašiku soli. Sve vreme mešajte varjačom, a onda dodajte malo po malo brašna. Potom brašno mesite rukama. Premesite testo i formirajte loptu od istog, a onda ga stavite u kesu i odložite da odmori oko trideset minuta.

Kada je testo odmorilo, onda ga izvadite i presecite na osam delova. Od svakog dela napravite lopticu. Svaku lopticu istanjite rukama. Nauljite pleh koji ćete koristiti. Stavite nauljeno tanko testo (ne previše tanko), jedno do drugog u plehu, a onda stavite u kesu i ostavite da odmori oko 20 minuta.

Nadev pipremate po želji, a ovde je korišćen spanać. Spanać dobro operite, a onda posolite i ocedite od viška vode. Sjedinite ga sa sirom. Ratopljeni puter prospite po radnoj površini, ali ne previše. Izvadite onu jednu lepinjicu koja je odmorila i rastanjite je da bude tanka toliko samo da ne pukne. Namažite po sredini puter, razmažite i savijajte krajeve ka unutra, pa onda napravite kvadrat ili paketić od testa.

U pleh stavite papir za pečenje. Svaki nauljen kvadratić razvucite u veličini pleha ili bar približno. Onda stavljate fil, pa opet razvaličite kvadratić i prebacujete preko fila. To radite dok ne potrošite materijal. Vrh pite premažite otopljenim puterom.

Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading