BALON LEPINJE SPREMNE SU ZA PET MINUTA: Nećete im odoleti koliko god vodili računa o ishrani

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doručak koji obožava svaka porodica u Srbiji.

BALON LEPINJE SPREMNE SU ZA PET MINUTA: Nećete im odoleti koliko god vodili računa o ishrani

Foto: YouTube/CookingAtHome

Balon lepinje su tradicionalno jelo bez koga je obrok u prosečnoj srpskoj porodici nezamisliv. Vole ga kako stariji tako i mladi, a dodaci poput kajmaka i čvaraka su nazaobilazni. Ne propustite priliku da ih spremite po ovom receptu i uživate u ukusu toplog testa sa sočnim sastojcima. 

Sastojci:

  • 240 grama brašna (dve šolje)
  • kašika šećera
  • kašika soli
  • 480 mililitara vode

Foto: YouTube/ Home Made Recipes

Recept za balon lepinje

Priprema:

U činiji pomešajte brašno, so i šećer. Sve sjedinite ručnom mutilicom. Potom dodajte dve čaše vode. Mešajte dok se smesa ne ujednači, i trebalo bi da bude retka. Potom sipajte jednu kašiku ulja. Ponovo sve sjedinite ručnom mutilicom. Zagrejte ringlu na srednju jačinu. Nauljite tiganj, a da biste se osigurali da se testo neće zalepiti, koristite teflonski tiganj. Stavite ulje, razmažite i onda ga pokupite salvetom. Uzmite jednu kutlaču smese i sipajte u tiganj. Smesu u tiganju nemojte razlivati. Pržite dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane.

Kada testo krene da "bubri", onda ga okrenite i pržite i sa druge strane. Za nekoliko minuta, lepinja je pržena. Od ove smese dobićete oko pet, šest lepinjica.

Filujte ih po želji, a sastojke možete prilagođavati sopstvenom ukusu ili onome što vole vaši gosti, ako ste ih namenili njima.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading