PLAZMA TORTA SA KORAMA, NE PEČE SE I GOTOVA JE ZA 20 MINUTA: Kraljica svake PRAZNIČNE trpeze, za večerašnju proslavu je OBAVEZNA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večeras se čeka Srpska nova godina zato je ova torta obavezna na trpezi.

PLAZMA TORTA SA KORAMA, NE PEČE SE I GOTOVA JE ZA 20 MINUTA: Kraljica svake PRAZNIČNE trpeze, za večerašnju proslavu je OBAVEZNA

Foto: YouTube/Bokina kuhinja

Plazma torta je sinonim za praznike i sve važne događaje kada želimo da upotpunimo trpezu. Ovoga puta, u pitanju je recept koji je malo drugačiji i nije reč o klasičnoj plazma torti koja se sastoji od soka, žele bombona i mlevenog keksa. Sada, pravimo tortu koja ima korice, a krasi je zanimljiv fil od mlevenog keksa, pečenih lešnika i kisele pavlake.

Sastojci:

  • 250 grama margarina
  • 360 mililitara kisele pavlake
  • 180 grama kristal šećera
  • 300 grama mlevene plazme
  • 4 kašike mlevenih lešnika
  • pakovanje krem kora
  • 100 grama čokolade
  • 150 mililitara slatke pavlake

Foto: YouTube/Bokina kuhinja

Recept za plazma tortu

Priprema:

Margarin umutiti mikserom. Kiselu pavlaku umitite sa kristal šećerom. Mutite dok smesa ne postane ujednačena, odnosno dok se šećer ne rastopi. U činiju dodajte i mleveni keks. Nakon keksa sipajte i mlevene ili sitno seckane lešnike. Ponovo sve sjedinite mikserom. Mutite dok se smesa ne sjedini, otprilike nekoliko minuta, a onda dodajte kašiku po kašiku margarina.

Na pleh koji ćete koristiti stavite jednu koru. Potom, preko te kore ide otprilike četiri pune kašike fila. Smesu koju ste naneli razmažite od ivice do ivice. Preko stavite sledeću koru, a onda i pet kašika fila. Ponovo sve zagladite od ivice do ivice.

Onda ide sledeći red, kora pa ponovo fil od plazme. Na vrh stavite četvrtu po redu koru. Ostatkom fila zgladite ivice. Takođe, ostatak fila iskoristite za vrh torte. Zgladite i vrh torte filom.

U činiji rastopite čokoladu i slatku pavlaku. Otopljenom čokoladom dekorišite tortu. Po želji dekorišite sa još malo mlevenih, pečenih lešnika.

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading