NAJLAKŠI RECEPT ZA ŠVARCVALD TORTU: Lagana i penasta poslastica za savršenu novogodišnju trpezu

Autor:

Lifestyle

30.12.2023

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Torta koju svi vole!

NAJLAKŠI RECEPT ZA ŠVARCVALD TORTU: Lagana i penasta poslastica za savršenu novogodišnju trpezu

Foto: shutterstock

Svečanu prazničnu trpezu mnogi ne mogu da zamisle bez Švarcvald torte, koja je u evropskim poslastičarnicama poznata pod nazivom “crna šuma”. Ova torta je svima omiljena, a uz to je nije teško napraviti. Potrebno je samo malo strpljenja i veštine za dekoraciju da bi izgledala kao da ju je pravio majstor poslastičarstva.

Bez obzira na to šta će se naći na vašoj prazničnoj trpezi za Novu godinu ili Božić, Švarcvald torta će svakako biti najbolje rešenje kad je reč o poslasticama. Donosimo vam isprobani recept po kom ćete ovu tortu najbrže i najlakše napraviti.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 250 g šećera
  • 60 g brašna
  • 80 g gustina
  • 60 g kakao-praha
  • kesica praška za pecivo
  • 400 g višanja
  • 400 ml soka od višanja
  • 700 ml slatke pavlake
  • 2 kesice vanilin-šećera
  • 150 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Umutite šest belanaca u čvrst sneg, pa im dodajte šest kašika šećera i nastavite da mutite. Potom sipajte 60 grama brašna, 60 grama gustina (preostale dve kašike ostavite za fil) i 60 grama kakao-praha, kao i šest žumanaca i prašak za pecivo, pa sve sjedinite špatulom. U pleh sa obručem stavite pek-papir, pa ulijte smesu za tortu i pecite na 180 stepeni oko dvadesetak minuta.

Ohlađen biskvit presecite na tri dela i na svaki deo sipajte malo soka od višnje. Pazite da ne natopite korice, da se torta ne bi raspadala prilikom sečenja.

U šerpu sipajte 250 mililitara soka od višanja, dodajte 300 grama višanja očišćenih od koštica, preostali šećer i dve kesice vanilin-šećera, pa kuvajte dok ne provri. Dok se ovaj deo fila kuva, pomešajte u zasebnoj posudi preostale dve kašike gustina sa malo hladne vode tako da dobijete tečniju smesu. U proključali fil od višanja sipajte razmućeni gustin i zakuvajte. Mešajte sve vreme varjačom da se gustin ne bi "uhvatio" za dno šerpe.

Dok je fil još topao, podelite ga na dva dela, pa ga sipajte preko prvog i drugog dela biskvita. Ostavite da se fil ohladi i stegne.

Umutite 700 grama slatke pavlake, pa je podelite na dva dela. Na prvi sloj biskvita sa filom od višanja nanesite deo umućene slatke pavlake, preko njega stavite drugi deo biskvita sa filom, pa i njega premažite slatkom pavlakom. Odozgo stavite treći deo biskvita, pa premažite celu tortu umućenom slatkom pavlakom odozgo i sa strane.

Čokoladu za kuvanje izrendajte pomoću noža, pa je utisnite sa strane i pospite po sredini torte. Tortu ukrasite preostalim višnjama i ostavite da odstoji preko noći, pa sutradan secite i služite.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading