NAJPOPULARNIJA SRPSKA TORTA REFORMA: Samo ona obogati trpezu na pravi način, posle slaniša NIKO NE MOŽE DA JE ODBIJE!

Autor: N.J.

Lifestyle

11.09.2023

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reforma je jedna od naših najpopularnijih torti!

NAJPOPULARNIJA SRPSKA TORTA REFORMA: Samo ona obogati trpezu na pravi način, posle slaniša NIKO NE MOŽE DA JE ODBIJE!

Foto: YouTube/Jednostavna kuhinja

Čuvena reforma torta nezaobilazna je na svakom slavlju i to sa razlogom. Znamo, da mnogi traže neka brza i jednostavna rešenja, ali ako želite da se pokažete ova torta je za vas. Obogaćena lešnicima, baš ova čokoladna torta "topi srca".

Foto: YouTube/Jednostavna kuhinja

Reforma torta

Sastojci:

12 jaja

300 grama šećera

300 grama prženih mlevenih lešnika

200 grama čokolade za kuvanje

Tri kašike brašna

200 grama putera

Belanca odvojiti od žumanaca i penasto umutiti. Dok mutite postepeno dodajte 100 grama šećera. U 100 grama prženih mlevenih lešnika dodajte jednu kašiku brašna. Lešnik sjedinite sa umućenim belancima.

Kalup prečnika 24 centimetara obložite papirom za pečenje, a ivice namažite maslacem. Pospite brašnom, a višak brašna otresite. Stavite smesu u kalup i poravnajte. Pecite 180 stepeni oko 20 minuta. Na isti način ispeći još dve kore.

Foto: YouTube/Jednostavna kuhinja

Reforma torta - isečeno parče

Fil:

U 12 žumanaca dodajte 200 grama šećera, a potom jednu kašiku arome vanile ili tri vanilina šećera. Mutite dok smesa ne postane ujednačena. Kuvajte na pari 15 minuta. Nakon 15 minuta dodajte 200 grama čokolade za kuvanje. Kada ste sklonili vrelu čokoladu, dodajte 200 grama putera koji je stajao na sobnoj temperaturi. Kako postepeno dodajete tako i mutite mikserom.

Stavite koru, potom fil od čokolade, onda koru, zatim ponovo fil, koru i na kraju fil koji ćete staviti i sa strane torte. Stavite u frižider da se stegne, a za dekoraciju možete umutiti tri šlag krema od čokolade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading