NAJTRAŽENIJI RECEPT ZA ČOKO MOKO TORTU: Bez pečenja, spremna očas posla i KRALJICA praznične trpeze

Autor: N.J.

Lifestyle

31.12.2023

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slatko uživanje za predstojeće dane.

NAJTRAŽENIJI RECEPT ZA ČOKO MOKO TORTU: Bez pečenja, spremna očas posla i KRALJICA praznične trpeze

Foto: YouTube/Kuhinja Sunčane Staze

Svima dobro poznata torta! Čoko moko je jednostavna poslastica koja se lako priprema, a ukus svi pamte. Ako želite da sebi olakšate pripremu, onda nabavite kupovne čokoladne korice koje su podjednako ukusne. Ovaj slatkiš se naručito priprema za novogodišnje i božićne praznike, zato nemojte je preskočiti ni ovaj put.

Sastojci:

  • 600 grama pavlake
  • 200 grama prah šećera
  • 5 kašika mlevenih lešnika
  • 250 grama mlevene plazme
  • kisela voda
  • 500 grama šlag krema
  • 250 mililitara čokoladnog mleka
  • čokoladne korice

Foto: YouTube/Kuhinja Sunčane Staze

Recept za čoko moko tortu

Priprema:

Ako volite da eksperimentišete u kuhinji i pravite neobične poslastice, onda je torta od keksa i pavlake pravi izbor za vas. Ova jednostavna, ali ukusna poslastica može da zadovolji vašu slatku želju u svakom trenutku.


Prvo, u činiju sipajte oko 600 grama pavlake, dodajte 200 grama prah šećera i sjedinite ih kašikom. Zatim dodajte oko 250 grama mlevenog keksa i, po želji, oko pet kašika mlevenih lešnika. Ovaj fil izmešajte i ostavite sa strane da se arome sjedine.

Priprema šlaga i slaganje torte

Umutite oko 500 grama šlag krema sa kiselom vodom kako biste dobili savršeno kremastu smesu. Zatim započnite sa slaganjem torte. Stavite čokoladnu koru i lagano je natopite sa par kašika čokoladnog mleka. Bitno je napomenuti da ne treba preterivati sa mlekom kako torta ne bi postala previše gnjecava. Preko kore ravnomerno rasporedite šest punih kašika fila od keksa, a zatim preko fila dodajte šlag, takođe oko šest kašika. Ponovite postupak sa drugom i trećom korom.

Kada ste složili tortu, za kraj je ukrasite preostalim šlagom. Možete dodati i neki ukras po želji, poput rendane čokolade ili komadića voća, kako biste joj dali još privlačniji izgled.

Ova neodoljiva torta je spremna za posluživanje! Ne zaboravite da je probate i uživate u njenom bogatom ukusu!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading