OVAKAV DORUČAK JE PRAVA BOMBA ZA IMUNITET: Nutricionistkinja podelila recept za dobro ZDRAVLJE, glavni sastojak su JAJA!

Autor: M.O.

Lifestyle

08.01.2024

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma zdrav i ukusan doručak.

OVAKAV DORUČAK JE PRAVA BOMBA ZA IMUNITET: Nutricionistkinja podelila recept za dobro ZDRAVLJE, glavni sastojak su JAJA!

Foto: youtube/printscreen/ Turkish Food Travel

Svima je već jasno da je doručak najvažniji obrok dana, ali pitanje je da li znamo kakav on treba da bude i od čega da se sastoji. 

Određene namirnice nutricionisti nikada ne doručkuju, ali srećom, podelili su sa svima recept koji može biti prava "bomba" za imunitet tokom ovih zimskih dana.

Maja Feler stoji iza toga da ovakav doručak je idealan jer će vas ispuniti energijom i dati sve potrebme i nutrijente za jačanje imuniteta na prirodan način. 

Republika

Foto: unsplesh.com

U kajganu možete ubaciti šta god želite, ali je povrće broj jedan

 

Napravite kajganu od dva jaja, u koju ćete dodati crni luk i "zeleniš" po izboru, kao što je spanać ili blitva. Od začina, u kajganu idu kurkuma, tucana crvena paprika i crni biber. Nutricionistkinja jede ovu kajganu uz parče domaćeg hleba.

Jaja će nam dati proteine, važne ako pokušavate da održite liniju, dok će kurkuma i luk biti važni za jačanje imuniteta. Spanać takođe sadrži važne vitamine i minerale dok će biber i paprika "probuditi" organizam.

Recept za šaljeni omlet 

Sastojci: 

  • 3 jajeta
  • 50 g spanaća (ubaciti još neko povrće po želji) 
  • 1 paradajz
  • 5 šampinjona
  • svež peršun
  • 50 g kačkavalja
  • so, biber 

Priprema:

Jaja umutite, posolite i pobiberite po ukusu. Iseckajte sitno spanać, pečurke i paradajz na manje kriške, pa dodajte jajima. Zagrejte ulje i sipajte jaja sa povrćem u tiganj. Pržite par minuta, a onda pažljivo okrenite, pa ispržite i drugu stranu. Narendajte kačkavalj, pospite ga po omletu dok je još u tiganju, smanjite temperaturu ringle i sačekajte da se kačkavalj rastopi. Po vrhu pospite peršunom. Poslužite uz jogurt ili kiselo mleko.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading