NAPRAVITE PRAVU KOMPLET LEPINJU KOD KUĆE: Najbolji DORUČAK na svetu se sprema nikad lakše!

Autor: Republika/M.Ognjenović

Lifestyle

23.12.2023

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napravite ovaj specijalitet kod kuće!

NAPRAVITE PRAVU KOMPLET LEPINJU KOD KUĆE: Najbolji DORUČAK na svetu se sprema nikad lakše!

Foto: Shutterstock

Svi smo već čudi da je jedno od omiljenih srpskih specijaliteta je pobedio na konkurciji i proslavio se kao najbolji doručak na svetu. 

Ovaj stari srpski specijalitet datira još iz vremena pre Drugog svetskog rata, a takođe ga mnogi zovu i užička lepinja. U pitanju je lepinja koja se peče u pećnici "na drva", a potom se na nju stavlja kajmak, umućeno jaje, kao i pretop ili moča koja nastaje od masti koja curi dok se peče jagnjetina (ponekad prasetina).

Ne morate da krenete put Užica kako biste uživali u ovom specijalitetu, već možete da je napravite sami kod kuće i uživate! 

Republika

Foto: youtube/printscreen/Our Yemeni Kitchen

Napravite savršenu kompelt lepinju kod kuće

 

Sastojci: 

  • Četiri lepinjice, 
  • četiri komada jaja, 
  • četiri jajeta,
  • osam kašika starog kajmaka, 
  • pretop od pečenja 12 kašika

Kako pripremiti

Svaku lepinju odozgo secite u krug tako da dobijete poklopčić, a da u donjem delu treba da ostane udubljenje, pa donji deo lepinja poređajte u pleh. U svako udubljenje stavite po jedno jaje i po dve kašike omekšalog kajmaka. Sve to umutite u samoj lepinji, odozgo stavite poklopčić i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni.

Pecite 10 do 15 minuta i potom izvadite lepinje. Sklonite poklopčiće i svaku lepinju zalijte sa po tri kašike zagrejanog pretopa od pečenja. Odmah poslužite. Možete ih jesti samo takve, ali i poslužiti uz pršutu i sir. Pretop su svi oni sokovi koji ostanu u plehu posle pečenja mesa. Skupite ih u teglicu i čuvajte u frižideru za ovaj specijalitet.

Pre same pripreme, potrudite se da u pekari nađete kvalitetne lepinjice. Prijatno! 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading