POSNI PICA ROLAT: Oduševićete se koliko je UKUSAN, nećete ni primetiti da fale MRSNI sastojci!

Autor: Republika/M.Ognjenović

Lifestyle

14.12.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oduševićete celu porodicu!

POSNI PICA ROLAT: Oduševićete se koliko je UKUSAN, nećete ni primetiti da fale MRSNI sastojci!

Foto: youtube/printscreen/Aleks Cooking

Našim najomiljenijim jelima teško odolevamo dok smo na postu. Istina je da oni koji ga se pridržavaju, moraju, pa samim tim su prinuđeni da prave razne varijacije za ta jela. 

Jedno od najpopularnijih jela italijanske kuhinje je pica. Najpoznatije su margarita i kaprićoza, ali danas možete da pronađete i recept za slatku picu, kao što je ona sa nutelom. Ako volite da jedete ovo jelo od testa onda obavezno probajte i ovaj posni rolat od pice

Pravi se nikad lakše, a najbitnije od svega je to što su sastojci veoma jeftini. Ukus je videćete i sami fantastičan, nećete ni osetiti da nešto fali od mrsnih sastojaka. Uživaćete u ovoj posnoj verziji rolata, te ćete ga praviti i tokom "običnih" dana. 

Republika

Foto: youtube/printscreen/Aleks Cooking

Pica rolat u posnoj varijanti

 

 

Sastojci : 

  • 500 g kora za pitu
  • 600 g kečapa
  • 600 g mariniranih šampinjona
  • 300 g posnog kačkavalja
  • malo ulja

Priprema

Kore podeliti na 3 dela za 3 rolata (po 5 komada). Pečurke iseckati, a kačkavalj izrendati. Na svaki rolat ide po 200 g kećapa, 100 g kačkavalja i 200 g šampinjona. Staviti dve kore jednu preko druge pa premazati kecapom, pa staviti treću koru. I treću koru premazati sa kečapom, pa posuti sa izrendanim kačkavaljem. Staviti četvrtu koru, premazati je sa kečapom, pa rasporediti iseckane šampinjone. Staviti petu koru, pa urolati. Tako napraviti jos dva rolata. Rolate staviti u obložen pleh, pa ih odgore premazati sa malo ulja i peći ih na 220C oko 30 minuta.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading