ODJEDNOM JE OSLEPELA PREKO NOĆI: Lekari nisu shvatali ozbiljno SIMPTOME i rekli joj da DRAMI, kada je stigla kući usledio je PAKAO!

Autor: M.O.

Lifestyle

28.11.2023

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojka je postepeno gubila vid, a da nije to ni shvatala.

ODJEDNOM JE OSLEPELA PREKO NOĆI: Lekari nisu shvatali ozbiljno SIMPTOME i rekli joj da DRAMI, kada je stigla kući usledio je PAKAO!

Foto: TikTok/printscreen

Hazel je manekenka koja je vodila jedan normalan i prosečan život sve do momenta kada joj se vid toliko smanjio da ništa nije videla. 

Hazal Bejbasin je svoje teško iskustvo podelila na društvenim mrežama, ističući da se nepravedno osećala kao "kraljica drame" kada je potražila medicinsku pomoć zbog mučnih glavobolja. Tvrdi da joj je rečeno da ima "nisku toleranciju na bol" i da se njeni simptomi nisu shvatili ozbiljno. 

Nekoliko dana kasnije otišla je u hitnu pomoć, gde je snimak pokazao da je njen mozak „apsolutno u redu." Nakon toga je poslata kući. Nekoliko minuta po dolasku kući srušila se na sofu i našli su je mama i brat, koji su odmah pozvali hitnu pomoć.

 

 

Tada je izgubila vid

Tek nakon što je bila primljena u bolnicu "Northvick Park" dijagnostikovana joj je intrakranijalna hipertenzija - povećanje pritiska oko mozga

 

 


Borba za povratak vida

Nakon što je prebačena u drugu bolnicu, lekari su uspeli da joj vrate deo vida, ali je registrovana kao slepa.

 

 

Hazal tvrdi da su joj lekari rekli da se njeno slepilo moglo sprečiti da su je ranije videli

Ova situacija ističe važnost brze reakcije i adekvatne medicinske intervencije kod problema sa vidom i neurološkim stanjima.

Nakon operacije, Hazal je provela nedelju dana na jedinici intenzivne nege i tri meseca na svakodnevnoj fizioterapiji i treninzima kako bi se prilagodila svom stanju. Iako je sada registrovana kao slepa osoba, uspela je da se prilagodi novim životnim okolnostima i nastavi da živi punim životom.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading