SELO VLAJKOVCI KONAČNO DOBILO ASFALTIRAN PUT! Saradnja države i opštine Brus daje odlične rezultate!

Autor:

Vesti

28.11.2023

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, istakao je da je novoasfaltirani deo puta izuzetno važan za meštane i da će preostali deo puta biti asfaltiran već na proleće.

SELO VLAJKOVCI KONAČNO DOBILO ASFALTIRAN PUT! Saradnja države i opštine Brus daje odlične rezultate!

Foto: mduls.gov.rs

Zahvaljujući dobroj saradnji Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i opštine Brus, zaseok Đorđevića u selu Vlajkovci je konačno dobio asfaltiran put.

Sa izdvojenih sedam miliona dinara za kilometar i po puta, meštani ovog kraja su konačno dobili izuzetno značajan infrastrukturni projekat.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, istakao je da je  novoasfaltirani deo puta izuzetno važan za meštane i da će preostali deo puta biti asfaltiran već na proleće.

Ovo je samo jedan od primera ulaganja u lokalnu infrastrukturu, a ministar je naglasio da je opština Brus uspela da uradi mnogo toga u protekle tri godine, uključujući rehabilitaciju više od 42 kilometra lokalnih puteva.


Ministar Martinović je pohvalio rukovodstvo opštine Brus i naglasio da ova teritorijalno razgranata opština sa velikim brojem naseljenih mesta zahteva aktivnu pomoć države kako bi rešila izazove sa kojima se suočava. On je istakao da Vlada Srbije, uz podršku predsednika Aleksandra Vučića, radi na tome da se Brus dalje razvija i ostvaruje svoj ogroman turistički potencijal. Ministar je naglasio da je država spremna da uloži dodatne napore kako bi omogućila deci u ovom kraju, kao i širom Srbije, dobre uslove za život i očuvala njihovu budućnost.

- Vlada Srbije i, naravno, predsednik Republike Aleksandar Vučić koji nam svima daje snagu i podršku, a koji je i pokrenuo mnoge važne projekte, pa i u ovom delu Srbije, udruženi sa opštinom, učiniće sve da se Brus nadalje razvija. Ova opština se nalazi podno Kopaonika i ima ogroman turistički potencijal. Država će uložiti dodatni trud i napor da deci ovde, kao i deci na teritoriji cele Srbije, omogući i očuva dobre uslove za život, kako bi ostali u svojim rodnim krajevima.  Na nama je da uradimo sve što je do nas da bismo njima osigurali lepšu i bolju budućnost -  naglasio je Martinović.

Tokom posete Brusu, ministar Martinović je donirao 20 laptop računara opštinskoj upravi kao vid podrške razvoju i funkcionisanju elektronske uprave. Takođe, posetio je i gazdinstvo Petrović u selu Igroš koje se bavi uzgojem i preradom voća.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading