DODAJTE JEDAN SASTOJAK PRED KRAJ DA BISTE SPREČILI NADIMANJE OD PASULJA: Stomačne tegobe biće prošlost uz ovu NAMIRNICU

Autor: N.J.

Lifestyle

02.11.2023

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodajte suve listove ove biljke i sprečite nadutost.

DODAJTE JEDAN SASTOJAK PRED KRAJ DA BISTE SPREČILI NADIMANJE OD PASULJA: Stomačne tegobe biće prošlost uz ovu NAMIRNICU

Foto: shutterstock

Domaći pasulj sa kobasicama ili suvim mesom sigurno je omiljeni ručak mnogih, ali zbog "posledica" koje su istina, različite po svakoga, neki ga izbegavaju. Nadutost je najčešća posledica konzumiranja pasulja, a neki imaju i druge neprijatnosti u vidu bolova u stomaku.

Zbog čega nastaje problem?


Naime, zbog složenih hemijskih supstanci koje se nalaze u pasulju, a koje organizam teško vari, dolazi do nadutosti i stomačnih tegoba, naročito u popodnevnim i večernjim satima.

Međutim, postoji jedan trik koji će vam omogućiti da uživate u ovoj ukusnoj namirnici bez straha od nadimanja i stomačnih tegoba.


Ali ne brinite, rešenje je vrlo jednostavno - potapanje pasulja veče pre kuvanja. Ovaj proces omogućava rastvaranje tih supstanci u vodi, što rezultira smanjenim udelom složenih supstanci u samom pasulju. Kada se prva voda baci, a pasulj počne da se kuva, nadutost će biti znatno manja.

Foto: shutterstock

Kako spremiti pasulj a da ne nadima

Postoji još jedan način - dodajte listiće sušene nane 20 minuta pred kraj kuvanja. Budite bez brige ovo neće promeniti ukus pasulja.

Ovaj trik je posebno koristan za sve ljubitelje čorbe od pasulja i prebranca, omiljenih srpskih jela. Takođe, pasulj može biti odličan sastojak u letnjim salatama, koje su osvežavajuće i zdrave.

Takođe, pasulj je ne samo ukusan, već i izuzetno zdrav. Dakle, nema potrebe da se odreknete pasulja zbog nadimanja. Iskoristite ovaj trik i uživajte u svim blagodetima koje ova namirnica pruža!
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading