POGLEDAJTE RECEPT ZA NAJZDRAVIJI KOLAČ NA SVETU KOJI JE STAR ČAK 6000 GODINA: Pravi se od dve NEVEROVATNE I ZDRAVE NAMIRNICE, ukus je BOŽANSTVEN

Autor: N.J.

Lifestyle

15.09.2023

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova poslastica pominje se u Homerovoj Ilijadi i zove se Intrion, a reč je o najlepšem slatkišu koji ćete probati.

POGLEDAJTE RECEPT ZA NAJZDRAVIJI KOLAČ NA SVETU KOJI JE STAR ČAK 6000 GODINA: Pravi se od dve NEVEROVATNE I ZDRAVE NAMIRNICE, ukus je BOŽANSTVEN

Foto: YouTube/ Hey Its Petra

U Homerovoj Ilijadi Intrion je kolač koji je dat Helenima odnosno ratnicima pre nego što odu u bitku da bi bili snažni i imali energije da se bore. Inače, pominje se i u drevnim egipatskim zapisima i navodno su ga uzimale žene kako bi regulisale rad štitne žlezde. Herodot, "otac istorije" nazvao je ovu poslasticu lekom i delicijom u svojim zapisima.

Znate li šta je pasteli?

Reč je o mešavini meda i susama, a neki ga nazivaju i pitom. Ova zanimljiva i zdrava kombinacija ima svoje prednosti, sadrži cink, gvožđe, vlakna, magnezijum, kalcijum, bakar i niz vitamina, posebno B grupe, odnosno svih onih koji su bitni za funkcionisanje organizma. Navodi se da redovno konzumiranje pastelija pozitivno utiče i rešava depresiju, nervozu i hroničan umor. Ima čak 182 elementa koji su korisni za naše zdravlje, a velika je koncentracija antioksidanasa koji sprečavaju razvoj oboljenja na ćelijskom nivou, piše "Krstarica".

Foto: YouTube/ Hey Its Petra

Integralne pločice priprema

Sastojci:

300 grama tahinija

300 grama prirodnog meda

Kada pomešate med i tahini dobićete smesu koju možete oblikovati, a onda ih uvaljajte u susam i stavite u frižider da se stegne. Uzmite dve do tri kockice dnevno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading