RECEPT ZA DOMAĆI SOK OD NANE: Predivno rashlađuje, a za 250 dinara dobijete čak TRI LITRA

Autor: N.J.

Lifestyle

24.08.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ste ljubitelji domaćih sokova, obavezno probajte ovaj!

RECEPT ZA DOMAĆI SOK OD NANE: Predivno rashlađuje, a za 250 dinara dobijete čak TRI LITRA

Foto: shutterstock

Osim vodom, na ovim vrućinama možete da se rashladite i sokom od nane. Jednostavan recept odličan je za sve koji nisu tako vešti u kuhinji. Pripremite ga već danas, i možete tokom celog vikenda uživati u ovom osvežavajućem, a preukusnom napitku. U nastavku pročitajte recept:

Sastojci:

Tri litra vode

600 grama šećera

Jedan limuntus

Nana

Sedam limunova

Foto: youtube.com/printscren

Sok od limuna

Priprema:

Vodu prokuvajte dok ne provri, a potom dodajte šećer. Neka ključa oko 3 minuta, potom isključite ringlu i ostavite da se potpuno ohladi. Možete uzeti oko pedesetak listova i stabljike nane, operite i stavite u vrelu vodu kada ste je skinuli sa ringle. Stavite poklopac i ostavite na tamnom mestu 24 časa. Pre odlaganja u nanu stavite i limuntus. Izvadite nanu nakon 24 časa iz vode, a potom čistu vodu procedite. Nakon ceđenja, uzmite posudu i odvojite listove nane od stabljike. Izblendajte ih, a potom procedite i prespite u prokuvanu vodu sa šećerom. Limun iscedite i ubacite u smesu, a potom je procedite još jednom kroz gazu. Proceđen sok prespite u flaše. Dobićete skoro četiri pune flaše soka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading