PEŠACI, PAŽNJA! KAZNE PLJUŠTE i ZBOG TELEFONA! Niški saobraćajci napisali više od 70 kazni, najviše zbog pretrčavanja ulice

Autor:

Vesti

24.08.2023

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od početka godine, u saobraćajnim nezgodama u gradu Nišu poginulo je šest, a povređeno je čak 70 pešaka.

PEŠACI, PAŽNJA! KAZNE PLJUŠTE i ZBOG TELEFONA! Niški saobraćajci napisali više od 70 kazni, najviše zbog pretrčavanja ulice

Foto: MUP Srbije

Tokom akcije pojačane kontrole pešaka učesnika u saobraćaju u Nišu, 50 pešaka sankcionisano je zbog je zbog prelaska kolovoza van pešačkog prelaza, osam zbog prelaska kolovoza na crveno svetlo za pešake, dok je 15 pešaka sankcionisano zbog korišćenja telefona prilikom prelaska ulice.

Od početka godine, u saobraćajnim nezgodama u gradu Nišu poginulo je šest, a povređeno je 70 pešaka.

 

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na pešake da odgovornim ponašanjem i poštovanjem propisa doprinesu unapređenju svoje bezbednosti u saobraćaju.

"Istovremeno apelujemo na vozače da obrate posebnu pažnju na pešake i da prilagode brzinu kretanja vozila kako bi mogli da blagovremeno zaustave vozilo i propuste pešake koji nameravaju da pređu kolovoz", navodi se u saopštenju.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading