AKO STE NESAVESTAN VOZAČ, OČEKUJTE POZIV OD MUP: Za sedam dana otkriveno 32.000 prekršaja, skoro polovina NIJE NI SVESNA da su snimljeni!

Autor:

Vesti

14.08.2023

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnicima vozila koja su uhvaćena u prekršaju biće upućeni pozivi da se izjasne ko je u tom trenutku upravljao vozilom.

AKO STE NESAVESTAN VOZAČ, OČEKUJTE POZIV OD MUP: Za sedam dana otkriveno 32.000 prekršaja, skoro polovina NIJE NI SVESNA da su snimljeni!

Foto: MUP Srbije

Pripadnici saobraćajne policije tokom sedmodnevne akcije pojačane kontrole koja je istovremeno sprovedena u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (evropska mreža saobraćajnih policija), kontrolisali su više od 54.000 vozila i otkrili čak 32.348 prekršaja prekoračenja brzine na putevima u Srbiji.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, od ukupnog broja prekršaja, 16.353 sankcionisana su zaustavljanjem, a 15.995 bez zaustavljanja, pa će vlasnicima vozila biti upućeni pozivi da se izjasne ko je u trenutku prekršaja upravljao vozilom.

Foto: MUP Srbije

 

U saopštenju ističu da je 3.427 vozača sankcionisano zbog prekoračenja brzine u zonama pešačkih prelaza.

Tokom trajanja akcije, policijski službenici Uprave saobraćajne policije presretačima su zaustavili 396 vozača zbog većih prekoračenja brzine, uključujući tridesetogodišnjeg muškarca koji je na auto-putu Beograd Novi Sad upravljao automobilom marke "mercedes" brzinom od čak 252,8 kilometara na čas, na mestu gde je ograničenje brzine 130 kilometara na čas.

Saobraćajna policija je tokom akcije otkrila i sankcionisala još 9.745 drugih prekršaja.

Najavili su i da će službenici saobraćajne policije i u nastavku letnje sezone preduzimati mere pojačane kontrole u cilju očuvanja što povoljnijeg stanja bezbednosti saobraćaja.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading