RECEPT ZA NAJJEFTINIJU I U ISTO VREME I NAJUKUSNIJU MUSAKU: Ništa HRSKAVIJE niste skoro probali, potrebna su samo četiri sastojka!

Autor: M.O.

Lifestyle

24.08.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ručak za celu porodicu.

RECEPT ZA NAJJEFTINIJU I U ISTO VREME I NAJUKUSNIJU MUSAKU: Ništa HRSKAVIJE niste skoro probali, potrebna su samo četiri sastojka!

Foto: youtube/printscreen/ Ricette di Casa Mia

Musaka je dobro poznato jelo svima, s tim da svaka zemlja ima svoju posebu recepturu. Kod nas se sprema od krompira i mlevenog mesa, a mi vam danas predlažemo ovu malo pikantniju varijantu bez mesa

Republika

Foto: youtube/printscreen/ Ricette di Casa Mia

Musaka od samo četiri sastojka.

 

Toliko je ukusna da ćete sipati repete, a sastojci su baš jeftini.

Sastojci: 

  • 950 g krompira
  • 500 g ljubičastog luka
  • 1 ljuta papričica  
  • 6 parčića tvrdog sira 

Priprema:

Isecite na baš tanke kolutove, pa stavite u posudu, posolite i prelijte ključalom vodom. Promšejate, poklopite i ostavite 30 minuta. Ljubičasti luk isecite na kolutove, a onda propržite u nauljenom tiganju. Dodajte sitno seckanu ljutu papričicu. Istopite puter u tiganju, pa poređajte polovinu kolutova krompira. Preko stavite sir, pa prženi luk i poravnajte. Opet stavite sir i poređajte drugi sloj krompira. Pokrijte pek papirom i lepo ga uglavite, pa onda pržite 5 minuta. Zatim pecite u rerni na 200°C oko 50 minuta pokriveno, pa skinite pek papir i pecite još 10 minuta.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading