STARINSKI KOLAČ SA VIŠNJAMA I JOGURTOM: Recept iz bakine sveske, ovo parče ulepšava dan!

Autor: N.J.

Lifestyle

02.08.2023

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao meru koristite jednu šolju srednje veličine.

STARINSKI KOLAČ SA VIŠNJAMA I JOGURTOM: Recept iz bakine sveske, ovo parče ulepšava dan!

Foto: Privatna arhiva

Kolač sa višnjama

Ako želite da uživate u današnjem danu predlažemo da ga dodatno zasladite uz jednostavan recept za starinski kolač sa višnjama. Kada naglasimo da je reč o nekom starinskom kolaču deluje nam da svi odmah pomisle da je reč o komplikovanom receptu, a zapravo jednostavnije od ovoga ne može. Pogledajte kako da napravite starinski kolač sa višnjama od koga će zamirisati cela kuća.

Koristite kao meru čašu srednje veličine, nema potrebe da birate neku veliku i široku. Kolač koji dobijete od jedne smese biće dovoljan za šest osoba koje će se zaista najesti.

Foto: Privatna arhiva

Žuti kolač sa višnjama

Priprema:

Spremite četiri jaja. Odvojite belanca od žumanaca. Penasto umutite belanca sa jednom šoljom belog kristal šećera, a onda dodajte i žumanca. Dodajte oko pola te iste šolje ulja, jednu šolju jogurta i dve šolje brašna. Potom sipajte vanilin šećer i prašak za pecivo. Sve umutite mikserom.

U pleh stavite papir za pečenje, izlijete smesu i dodajte višnje koje su otkoštene. Kada se kolač ohladi pospite šećer u prahu.

Uživajte u super jednostavnom i brzom receptu!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading