OD SADA JE SAMO OVAKO PRAVIM - ZABORAVITE NA BUREK! Najbolja pita sa filom po želji, svi će se otimati za parče

Autor: N.J.

Lifestyle

02.08.2023

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pita koju će svi obožavati spremna je za oko pola sata.

OD SADA JE SAMO OVAKO PRAVIM - ZABORAVITE NA BUREK! Najbolja pita sa filom po želji, svi će se otimati za parče

Foto: YouTube/Aurora Recepti

Fantastična pita sa spanaćem i sirom je raj za nepca. Sprema se veoma jednostavno, a oni koji je probaju doslovno se otimaju za parče više. Sama priprema kora nije tako komplikovana, a biće vam mnogo jednostavnije ako pratite naša pismena uputstva uz fotografije.

Foto: YouTube/Aurora Recepti

Ispečena pita sa sirom i spanaćem

Priprema:

U 600 grama brašna stavite kašiku soli. Dodajte 20 mililitara ulja i toplu vodu. Dodajte malo po malo, odokativno kako ne biste preterali pa da testo bude previše retko i lepljivo. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo, premesite ga nekoliko puta i formirajte loptu. Testo podelite na četiri dela i od svakog napravite po jednu lopticu. Svaku lopticu oklagijajte, rastanjite je i prebacite na neku krpu. Tu je nauljite u debljem sloju. Prebacite na neku krpu na sto i onda razvucite testo rukom doslovno da bude tanko kao papir. 

Prebacite obe strane ka sredini kao na fotografiji. Duž celog razvučenog testa stavite smesu od spanaća i sira i samo savijajte jedan kraj, a potom i drugi. Sve detaljno pogledajte u galeriji ispod.

Isto ponovite sa drugom koru, a fil možete kombinovati. Na primer, pita može biti sa sirom i jajima ili spanaćem i sirom, kako vam je lakše ili šta više volite.

Peče se na 200 stepeni oko 30 minuta.

Detaljnu pripremu pogledajte ovde:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading