RECEPT ZA PITU SA SPANAĆEM I OVIM SIROM: Važi za pravi NEMAČKI specijalitet zbog dručijeg testa, svi će vam tražiti parče više!

Autor: M.O.

Lifestyle

01.08.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ste ljubitelj peciva, ovu pitu morate da probate!

RECEPT ZA PITU SA SPANAĆEM I OVIM SIROM: Važi za pravi NEMAČKI specijalitet zbog dručijeg testa, svi će vam tražiti parče više!

Foto: YouTube/Printscreen

Kako se ne bi mučili, umesto da sami mesite kore ili da koristite kupovne, napravite je sa lisntatnim testom i tako osigurali da ona bude krckava.

Sastojci:

  • 550 g lisnatog testa 
  • 300 g švapski sir 
  • 250 g feta sira
  • 200 g srmznutog spanaća 
  • 2 jajeta 

Priprema: 


Otopite spanać i propržite ga na malo ulja, pa sklonite sa šporeta. U posudi pomešajte švapski sir, drobljenu fetu i spanać, pa promešajte. Dodajte jaja, začinite po želji i sve lepo sjedinite. Premažite uljem pleh, pa stavite pek papir. Preko stavite jedno lisnato testo koje ste premazali filom i preko stavite drugo lisnato testo. Nemojte da premazujete do ivica, kako bi mogli prstima da pritisnete testo i tako osigurate da fil ne iscuri. Premažite umućenim jajetom i isecite parčiće. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Prijatno! 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading