STARINSKA TORTA IZ ŠERPE: Na kore se stavlja sočan preliv - ovo svaka domaćica mora da zna!

Autor: N.J.

Lifestyle

26.07.2023

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova torta nema fil već samo sočan preliv kojim natopite kore.

STARINSKA TORTA IZ ŠERPE: Na kore se stavlja sočan preliv - ovo svaka domaćica mora da zna!

Foto: YouTube/ Jednostavna kuhinja

Torta iz šerpe kako ju je nazvala autorka recepta je odličan način da obradujete goste čak iako su iznenadni. Pokažite svoje umeće u kuhinji uz malo truda.

Dva jaja pomešajte sa 10 kašika šećera. Dodajte vanilin šećer i penasto umutite. Dok mutite dodajte deset kašika vode. U činiju prosejte direktno 12 kašika brašna, jednu kašiku kakao praha i pola praška za pecivo. Umutite najmanjom brzinom miksera. Smesu podelite na dva dela i ispecite od nje dve kore.

Stavite u kalup i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Kada se ispeče rubove kora odvojite od pleha. Sa ohlađenih kora skinite papir. Obe kore presecite na sredini kako biste dobili četiri dela.

Foto: YouTube/ Jednostavna kuhinja

Parče torte

Preliv:

U šerpu sipajte oko jedan litar mleka. Dodajte oko 200 grama šećera i 250 grama margarina ili maslaca. Sipajte i 200 grama čokolade za kuvanje da se otopi. Kada se otopilo, isključite ringlu i dodajte 250 grama mlevenih oraha. Fil je gotov i izuzetno je redak, a takav i treba da bude.

Kalup obložiti papirom za pečenje. Slagati kore i zalivati vrelim filom, osim poslednje. Prekrijete tortu aluminijumskom folijom i ostavite da se hladi, najbolje preko noći u frižideru.

Foto: YouTube/ Jednostavna kuhinja

Parče torte - isprobavanje

Preliv:

Istopite zajedno 80 mililitara slatke pavlake i 120 grama mlečne čokolade. Malo prohladite i pospite tortu na vrhu time.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading