AKO LUBENICA IMA OVO NA POVRŠINI ZNAČI DA JE SLATKA! Samo tako izabraćete crvenu i preukusnu (VIDEO)

Autor: N.J.

Lifestyle

07.07.2023

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovako ćete najbolje izabrati slatku lubenicu!

AKO LUBENICA IMA OVO NA POVRŠINI ZNAČI DA JE SLATKA! Samo tako izabraćete crvenu i preukusnu (VIDEO)

Foto: pixabay.com

Ana Blagojević uspela je da smrša 30 kilograma bez gladovanja i striktne dijete. Njena priča zainteresovala je mnoge zbog čega je počela da deli svoje savete. Ovoga puta nije reč o mršavljenju već o jednom takođe korisnom triku, a reč je o lubenicama.

Sočnu lubenicu lako je prepoznati po boji "mesa", ali kada je ova letnja hrana u komadu, to nije najjednostavnije. Da biste izabrali zrelu lubenicu, potrebno vam je malo sreće, a pomoći će vam jednostavni trikovi.

Da li ste primetili tačku na površini lubenice?

Predstavlja mesto gde je lubenica ležala na zemlji tokom zrenja. Najzrelije lubenice imaju žućkastu mrlju, a bele ili svetlozelene boje treba izbegavati jer su ubrane pre nego što su sazrele. Ne kupujte čak ni lubenicu koja nema mrlje na površini.

Foto: pixabay.com

Lubenica na tanjiru

Izaberite voće bez oštećenja

Površina lubenice treba da bude tamnozelena, tvrda na dodir, glatka i bez vidljivih oštećenja. Mekana površina je pouzdan znak da je voće počelo da truli, a izbegavajte osušenu površinu koja je izgubila svu sočnost i slatkoću. Plod treba da bude asimetričan, a one sa neobičnim grbama prepustite nekom drugom.

Ovako je najpouzdanije

Morate znati da svetla i tamna lubenica bez ikakvih oštećenja nije slatka, odnosno nije zrela. Najpouzdanije su lubenice koje imaju žutu fleku jer to znači da je izuzetno slatka, a takođe nećete pogrešiti ni ako lubenica ima linije po istoj. Pogledajte video koji vam može pomoći kako da procenite slatku lubenicu:

@anna.b.fitt Ovo su informacije koje sam pronasla na netu, nakon sto sam naravno imala bezbroj neuspelih pokusaja u odabiru slatke lubenice 😀 onaj sam tip koji ce od 10 lubenica gde su 9 slatke pogoditi onu jednu koja nije😅 zato zeleh da pomognem sebi, a mozda i vama deleci ovu sliku i time sto cete i vi podeliti neki svoj trik za odabir slatke lubenice pa mozda saznamo nesto novo😊❤️ #anabfit #lubenica ♬ Araba (Oriental Balkan) - BuJaa BEATS

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading