TRI TRIKA ZA PREPOZNAVANJE SLATKE LUBENICE: Ovakvu svi uzmamo zbog izgleda, a to znači da JOŠ nije zrela!

Autor: M.O.

Lifestyle

04.07.2023

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahvaljujući ovim trikovima prepoznajte je li lubenica slatka i pre nego što je razrežete

TRI TRIKA ZA PREPOZNAVANJE SLATKE LUBENICE: Ovakvu svi uzmamo zbog izgleda, a to znači da JOŠ nije zrela!

Foto: pixabay.com

Sočnu lubenicu lako je prepoznati po boji "mesa", ali kada je ova letnja hrana u komadu, to nije najlakše. Da biste izabrali zrelu lubenicu, potrebno vam je malo sreće, a pomoći će vam jednostavni trikovi.

Da li ste primetili tačku na površini lubenice?

Predstavlja mesto gde je lubenica ležala na zemlji tokom zrenja. Najzrelije lubenice imaju žućkastu mrlju, a bele ili svetlozelene boje treba izbegavati jer su ubrane pre nego što su sazrele. Ne kupujte čak ni lubenicu koja nema mrlje na površini.

Republika

Foto: pixabay.com

Tri laka trika za prepoznavanje slatke lubenice.

 


Izaberite voće bez oštećenja

Površina lubenice treba da bude tamnozelena, tvrda na dodir, glatka i bez vidljivih oštećenja. Mekana površina je pouzdan znak da je voće počelo da truli, a izbegavajte osušenu površinu koja je izgubila svu sočnost i slatkoću. Plod treba da bude asimetričan, a one sa neobičnim grbama prepustite nekom drugom.


Testirajte težinu lubenice

Oglasi od Možda vam se ne dopada da nosite tešku lubenicu kući iz prodavnice, ali najveću pažnju treba posvetiti najtežem voću. Čak 92 odsto lubenice čini voda, pa su najsočniji plodovi i najteži. Pokupite nekoliko lubenica iste veličine i odnesite kući najtežu. To će biti najslađe i najsočnije!

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading