OVE DVE NAMIRNICE ĐOKOVIĆ JEDE U NAJTEŽIM MOMENTIMA: I te kako su moćne, a možete ih kupiti u svakoj prodavnici

Autor: N.J.

Lifestyle

20.06.2023

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najčešće jede ove dve namirnice.

OVE DVE NAMIRNICE ĐOKOVIĆ JEDE U NAJTEŽIM MOMENTIMA: I te kako su moćne, a možete ih kupiti u svakoj prodavnici

Foto: Tanjug/AP

Prvi reket sveta Novak Đoković

Teniser Novak Đoković ne prestaje da niže uspehe i kada pomislite da je to sve, on pokaže da nema nameru da stane. Nedavno, osvojio je Rolan Garos, 23. grend slem trofej u karijeri. Mnogi se pitaju šta je tajna njegovog uspeha, a očigledno to su ove dve namirnice koje možete kupiti u bilo kom marketu.

Naime, tokom konferencije obratio se srpskim novinarima i odgovorio na pitanje o povišenom tonu prema stručnom štabu i Goranu Ivaniševiću:

Banane, urme i voda, ja stvarno ne shvatam, svaki meč isto, dogovorimo se, a oni i dalje ne razumeju. Donesu mi jabuku. Kakva jabuka, čoveče. Onda nađem krušku, nema urme. Pa mi donose neke magnete, ma, svašta nešto - nasmejao je on sve prisutne.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković se raduje

Urme imaju prilično lep i sladak ukus, ali i neverovatne zdravstvene prednosti. Bogate su hranjivim materijama, sadrže brojne antioksidante, nemaju dodati šećer, štite srce i mozak... Takođe, bogate su kalijumom i vlaknima. Na sto grama urme imaju 282 kalorija, 75 grama ugljenih hidrata, 63 grama šećera, skoro 3 grama proteina, 8 grama vlakana i ni gram masti.

Pored urmi, Novak jede i banane koje su zdrave i ukusne, a bogate su kalijumom. Snižavaju krvni pritisak, poboljšavaju šećer u krvi, regulišu probavu, korisne su za zdravlje srca.

Na sto grama banane imaju 89 kalorija, od čega je jedan gram proteina, 22 grama ugljenih hidrata, 10 grama šećera, 2 grama vlakana, i ni skoro gram masti. Ove namirnice očigledno osiguravaju dovoljno energije za mečeve koje igra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading