MNOGI OVAKO SPREMAJU PEČURKE I KVARE IM UKUS: Pravilno se dinstaju na sledeći način, a u zamrzivaču smeju da stoje TAČNO OVOLIKO

Autor: N.J.

Lifestyle

02.05.2023

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada pripremamo pečurke bitno je i da zadrže punoću ukusa.

MNOGI OVAKO SPREMAJU PEČURKE I KVARE IM UKUS: Pravilno se dinstaju na sledeći način, a u zamrzivaču smeju da stoje TAČNO OVOLIKO

Foto: shutterstock

Znate li kako najbolje možete spremiti pečurke? Postoji nekoliko pravila koje ne bi trebalo zaobići, ako želite da vam ovo jelo uspe. Da bi ostale duže sveže, prvenstveno je bitno da budu dobro upakovane. Produžićete im svežinu ako ih čuvate u frižideru, najbolje u originalnom pakovanju. Ako želite da ih čuvate u frižideru, nemojte ih blanširati. Takođe, bitno je napomenuti da je rok čuvanja u zamrzivaču oko šest meseci.

Foto: Photo by Camila Melim on Unsplash

Testina sa pečurkama

Priprema pečuraka

Jedna kuvarica tvrdi da ih ne treba prati već samo oguliti koru. Na taj način skinite svu prljavštinu. Anita tvrdi da pečurke prilikom ispiranja vodom svu tu vodu upiju, što kvari njihov ukus. Ona objašnjava kako pečurkama prvo vadi peteljku, a zatim ih okreće i ljušti "kapicu“. Ipak njen video izazvao je oprečne komentare i nekima se ova ideja nije uopšte dopala, prenosi "Krstarica".

Prvenstveno mnogi nisu ni znali da se pečurke ljušte, dok je drugima sama pomisao da ih ne peru "gadna".

Foto: shutterstock

Namaz od pečuraka

Prednosti pečuraka

Ovo povrće prepuno je proteina, hranjivo je, ima vitamin B, što je odlično ako vam je potrebno više energije. Pečurke pozitivno utiču na zdravlje mozga, jačaju imunološki sistem, a odlične su jer utiču i na korigovanje telesne težine zato što imaju malo kalorija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading