ZBOG OVE HRANE ŽENAMA DLAKE NEPRESTANO RASTU: Pojavljuju se na sledećim mestima i to je znak pojačane maljavosti

Autor: N.J.

Lifestyle

27.04.2023

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledeće namirnice bi trebalo strogo izbegavati.

ZBOG OVE HRANE ŽENAMA DLAKE NEPRESTANO RASTU: Pojavljuju se na sledećim mestima i to je znak pojačane maljavosti

Foto: pexels.com

Mononatrijum glutaminat (MSG) je pojačivač ukusa i veruje se da šteti zdravlju. Neki ljudi mogu biti osetljivi na isti, ali uglavnom određeni stručnjaci smatraju da nije toliko štetan kada se jede u malim količinama. Pojačivači ukusa koriste se već dugo, a pored toga prirodno se nalaze u sledećim namirnicama. Verovatno se pitate kakve tačno veze ima MSG sa pojačanom maljavošću, odnosno hirzutizmom. Preterano konzumiranje pojačivača ukusa može dovesti i do hormonskog disbalansa koji između ostalog podrazumeva i pojačanu maljavost.

Neobična mesta gde rastu dlake kod žena su zulufi, brada i nausnice, a mogu biti gušće i tamnije.

Šta je mononatrijum glutaminat?

To je pojačivač ukusa izveden iz L - glutaminske kiseline koja je prisutna u mnogim namirnicama. MSG je beli kristalni prah bez mirisa. Poboljšava ukuse hrane koja ga sadrži, objašnjava "Heltlajn". Zapravo, on nema neki svoj lični ukus, već pojačava prirodne ukuse.

Foto: pixabay.com

Hamburger

Koja hrana sadrži MSG?

U prirodi nalazi se u hrani poput mesa, ribe, živine i povrća. Takođe, mogu se naći u u pojedinim šamponima i kupkama samo pod drugim nazivom. Alternativa je hrana pripremljena kod kuće sa pažljivo odabranim sastojcima kako bi jelo bilo zdravo i kvalitetno, što znači bogato svim neophodnim vitaminima i mineralima.

Funkcija

Zapravo, funkcija je da mami "na još" i nema drugu osim te. Služi da nas prevari da je nešto ukusnije nego što jeste. Nalazi se u kockama za supu, sosevima, viršlama, čipsevima, začinima, pašteti, bombonama, grickalicama, smrznutoj hrani, keksu, čokoladi, svim slatkišima uglavnom...

Foto: Photo by Kobby Mendez on Unsplash

Krofne

Kako utiče na zdravlje ljudi?

Mnogi smatraju da je ovo "ukus koji ubija". Neka istraživanja dovode u vezu MSG sa Alchajmerovom bolesti. Takođe, navode da je ovo jedan "tihi ubica" jer prema nekim stručnjacima dolazi u vezu sa hormonskim disbalansom (maljavost, akne, poremećen menstralni ciklus), hiperaktivnošću...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading