AMERIKANCI TESTIRALI SRPSKU HRANU, A REAKCIJA JE HIT: Ovo jelo ih je OBORILO S NOGU, a evo kako su opisali našu kuhinju!

Autor: N.J.

Lifestyle

07.02.2023

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan par iz Amerike naručio je nekoliko srpskih specijaliteta kako bi ih ocenili.

AMERIKANCI TESTIRALI SRPSKU HRANU, A REAKCIJA JE HIT: Ovo jelo ih je OBORILO S NOGU, a evo kako su opisali našu kuhinju!

Foto: TikTok/ jibriandmiona

Simpatičan par  Miona iz Niša i Džibraj iz Amerike, nakon što su testirali hranu iz različitih krajeva sveta, odlučili su da je na redu Srbija. Snimili su video kako isprobavaju tradicionalna srpska jela i to su objavili na TikTok - u. Na meniju su bili ćevapi u tortilji sa ajvarom, šopska salata i sarma.

- Jeste li gladni? Učinite sebi uslugu i probajte balkansku hranu! Nećete se pokajati - napisali su oni u opisu videa i pozvali ljude da probaju upravo ovo što su naručili.

Foto: TikTok/ jibriandmiona

Hrana koju su pripremili da probaju

Prvo su napomenuli da srpska hrana koja je na stolu nikako nije brza hrana već je "čista" za razliku od one koja se prodaje u Americi. Prvo što su probali bile su sarme. Miona je oduševlja ukusom sarme pa joj je dala 12 od mogućih 10 bodova.

- Ovo je stvarno dobro - komentarisali su.

Ni ćevapi nisu loše prošli (10/ 10), bilo im je zanimljivo što su u maloj činiji dobili ajvar kao vrstu sosa koji su dodali preko ćevapa. To pak nije "najtraženija" kombinacija hrane u Srbiji, ali je ajvar i te kako prepoznatiljiv u svetu. Loših komentara nije bilo ni za ćevape, istakli su da "ne može ni sa čim da se poredi". Šopska salata im se toliko dopala da nisu mogli ni da je ocene, samo su rekli da ima tako jednostavne namirnice, a preukusna je.

Foto: TikTok/ jibriandmiona

Momak pokazuje lepinju sa ćevapima

- Probajte balkansku hranu, nije važno da li je srpska, makedonska ili čija god, svi imaju veoma sličnu, nije bitno, samo probajte  - poručio je Džibraj.

 

@jibriandmiona Are you guys hungry?! Do yourself a favor and try Balkan food!!! You will not regret it! #serbianfood #balkanfood #food ♬ Užicko Kolo - Velimir Živković - Velja

U komentarima ljudi su isticali koliko je sprska hrana ukusna, kao i da se ništa ne može meriti sa istom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (10)

Loading
Sanja

07.02.2023 20:02

Nemate pojma dotična je srpkinja iz Niša tek toliko da se zna

Dd

07.02.2023 23:59

Likovi iz 90 days fiance, šta ima ova Nišlika da isprobava, ona kao da nije juče došla iz Srbije pa već zaboravila.

Haris

08.02.2023 03:18

Što oni nisu niti bili probali. I to ove bosanske ćevape. Ili, ovu tada sarmu. Zato što su ovi ćevapi. Ili, ova tada sarma. Da se oni razlikuju. I to od ovih ostalih zemalja. I da se ne može porediti. I to sa ovom tada Hrvatskom. Ili, ovo tada Srbijom. Što se to tiče ove dvije hrane. Pa neka onda kažu to kakvi su. I neka onda dadnu tu svoju tada ocjenu.

Saja

08.02.2023 04:23

Kinta Kinte jeo sarmu.