LJUBICA BRINE O ISHRANI NOVAKA ĐOKOVIĆA I OTKRIVA GDE GREŠIMO: Meso spremamo OVAKO i tako stvaramo loš holesterol!

Autor: N.J.

Lifestyle

31.10.2022

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubica brine o ishrani Novaka Đokovića.

LJUBICA BRINE O ISHRANI NOVAKA ĐOKOVIĆA I OTKRIVA GDE GREŠIMO: Meso spremamo OVAKO i tako stvaramo loš holesterol!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ, Youtube/K1 Televizija

Ljubica Komlenić napustila je Srbiju sa 19 godina i otišla u Italiju gde je napravila karijeru. Ona sprema obroke za tenisera Novaka Đoković i otkrila je gde ljudi greše kada spremaju meso.

- Otišla sam sa jednim koferom u ruci gde sam sada jedina žena u svetu svetskih kulinarskih sudija sa maksimalnom licencom kategorije A i sudim nacionalnim timovima na svetskim takmičenjima gde ima 200 Mišelin šefova od jedne do tri zvezdice koje obučavam u tehnici kulinarstva u kojoj sam specijalizovana - rekla je ona gostujući na K1 televiziji.

Novak joj je pre svega prijatelj kako kaže, upoznali su se u Italiji i posle dva meseca počeli su da sarađuju. Pitanje glutena nije ni bilo zanimanje javnosti dok to Novak nije spomenuo. Ljubica kaže da takve izmene nikako ne bismo trebali da radimo na svoju ruku.

Foto: Izvor: YouTube/ K1 televizija

Ljubica Komlenić

- Što se tiče njegove ishrane, on nema celijakliju, kao što nemam ni ja, a ne tolerišem belo brašno. Nije zdravo jesti bez glutena, ako nemaš problema. Jer testo bez glutena sadrži skrob. Njegova ishrana je dobra, jer unosi proteine, minerale, soli na zdrav način. Međutim, ako prokuvamo pasulj na sto stepeni, time ne ugrožavamo protein u ishrani. To zna i Novak i on unosi više proteina nego sa ribom i mesom.  Ako jedemo meso koje je prženo na 200 stepeni  5 - 6 sati, pretvori se u negativan holesterol i uništimo sav protein. Ne kažem da ne treba nekad pojesti jagnjetinu, prasetinu ali moramo da se okrenemo na novu tehniku kulinarstva da zadržimo ukus, ali da bude zdravije - rekla je ona.

Ona objašnjava da teniser jede povrće, voće, semenke, orašaste plodove, mahunarke, kinou, pirinač. Teniser još uvek jede omiljena tradicionalna jela, ali u veganskoj verziji.

- To su balkanski specijaliteti, poput sarme sa kiselim kupusom i ćevapa, ali ih za Novaka spremamo na veganski način. Nisu mu to omiljena jela, već su mu bliska pa mu ih ponekad pripremamo kako bismo ga podsetili na tradicionalne ukuse - navela je jednom prilikom Komlenić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading