LEKARI NEĆE MOĆI VIŠE DA RADE I U PRIVATNOJ I U DRŽAVNOJ PRAKSI!? Danica Grujičić otkrila koji je veliki izvor korupcije u zdravstvu!

Autor:

Vesti

31.10.2022

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova ministarka zdravlja Danica Grujičić kaže da nije u redu da lekari paralelno rade i u privatnoj i u državnoj službi.

LEKARI NEĆE MOĆI VIŠE DA RADE I U PRIVATNOJ I U DRŽAVNOJ PRAKSI!? Danica Grujičić otkrila koji je veliki izvor korupcije u zdravstvu!

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Danica Grujičić

Profesorka dr Danica Grujičić, nova ministarka zdravlja indirektno je odgovorila za šta će se za vreme svog mandata boriti.

- Ja nisam popularna među pojedinim kolegama jer se zalažem da ko radi u državnoj službi, ne treba da radi u privatnim ordinacijama i obratno - rekla je Danica Grujičić.

- Mislim da je izvor korupcije što je dozvoljeno da lekar radi i u privatnoj i u državnoj službi. Smatram i da je digitalizacija zdravstva, koju je predložila premijerka, sjajna stvar. Tako ću, recimo, ja kao ministar na jedno dugme moći da vidim koliko je neki doktor ima pregleda tog dana, koliko operacija, koliko je bio na poslu, koliko nije - rekla je ona.

Novopostavljena ministarka otkriva i da će se rešiti problem najtežih bolesnika.

- Kovid bolnice se gase. One su odradile svoj posao, ali više nemamo toliku potrebu za njima. Prvih 100 kreveta u Batajnici mogu da se odvoje za teške bolesnike. Isto će biti i s bolnicama u Kruševcu i Novom Sadu. Time bismo rasteretili kliničke centre, pre svega urgentne ustanove - objašnjava ona.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading