OVO VOĆE ČINI ČUDA ZA IMUNITET! Odlično je za varenje, obara holesterol i šećer

Autor:

Lifestyle

30.03.2021

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od najpoznatijih nutricionista na svetu, tvorac čuvene "Sas vodice za mršavljenje", Sintija Sas otkrila je da je jedna vrsta voća veoma važna za optimalno funkcionisanje creva.

RepublikaFoto: pixabay.com
Dobo varenje neophodno za jak imunitet

Najpoznatija nutricionistkinja je ukazala na voće koje čini čuda za creva.

Urme poboljšavaju varenje, pomažu kod tegoba kardiovaskularnog sistema i jačaju funkcije mozga.

Urme sadrže veliki broj vitamina, minerala (kalcijum, gvožđe, magnezijum, kalijum, cink, mangan) i prirodne antioksidante koji imaju antiinflamatorna svojstva i sadrže antimikrobna jedinjenja, veoma važna za borbu protiv zaraznih bolesti.

- Tri urme sadrže oko 18 odsto dnevne vrednosti vlakana, što je važno za normalno funkcionisanje gastrointestinalnog trakta - rekla je dr Sas, specijalista za zdravu ishranu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Urme

Dokazano je i da urme smanjuju rizik od srčanih bolesti, regulišu holesterol, šećer u krvi i mogu da pomognu obolelima od Alchajmerove bolesti, prvenstveno zahvaljujući polifenolima koji se bore protiv upala i oksidativnog stresa u mozgu.

- Da bismo se sačuvali od bolesti i osnažili odbrambeni sistem organizma, važno je zdravlje creva. To je početak. U crevima se nalaze normalne bakterije koje čine da se ne propuštaju otrovi, ali ako jedemo lošu hranu, pijemo antibiotike, onda uništavamo te dobre bakterije - ispričao je imunolog prof. dr Borislav Kamenov. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading