ZAOBIĐITE APOTEKU: Recept za prirodni vitamin C

Autor:

Lifestyle

12.02.2021

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Unosite dovoljno vitamina C", rečenica je koju ćete ovih dana najčešće čuti od lekara, a najbolji način da poslušate ovaj koristan savet je da koristite prirodne lekove.

RepublikaFoto: pixabay.com
Kora citrusa sastojak zlata vredan

Ne samo što ćete uštedeti na kupovini pilula u apoteci, već ćete napraviti efikasan preparat od sastojaka koje možete da kupite na pijaci. U prilog korišćenja prirodnog C vitamina ide i podatak da se prirodna varijanta, nakon apsorpcije, u organizmu zadržava čak 48 sati dok se askorbinska kiselina zadrži samo dva sata!

Za ovaj recept su potrebni razni agrumi (limun, pomorandža, grejpfrut, limeta, mandarina…). Najbolje je kupiti organske agrume koji provereno nisu prskani – jer vam treba baš kora.

Pošto pojedete ili iscedite agrume, operite i naseckajte koru svih agruma, stavite je široko raspoređenu na čistu tkaninu ili tacnu i ostavite nekoliko dana na sobnoj temperaturi dok ne postane suva i hrskava (da lepo puca).

Zatim tu suvu koru stavite u blender i smiksajte u prah onoliko fino ili grubo koliko želite. Sipajte u vakumsku posudu i držite na suvom i hladnom mestu.

Konzumiranje

Konzumirajte barem kašičicu na dan, jednostavno je dodajte u kaše, supe, salate, sokove, deserte…

Jedna kašičica će vas opskrbiti s celim kompleksom C vitamina u količini koja je vašem telu potrebana za ceo dan!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading