(RECEPT) LJUBAV NA PRVI ZALOGAJ! Najbolje ROLNICE SA SUVIM ŠLJIVAMA!

Autor: Mediji, Republika

Lifestyle

07.01.2021

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sve koji vole sirupaste poslastice!

RepublikaFoto: printskrin/prstohvatsoli

Ove rolnice su upravo takve - sirupaste unutra, a hrskave spolja.

Još ako im dodate orahe, to je ljubav na kvadrat. 

Rolnice sa suvim šljivama

Sastojci:

• kore za baklavu (12 listova)
• 450 g suvih šljiva, bez koštica
• 200 g oraha
• korica pomorandža
• suncokretovo ulje

• 200 g šećera

• 350 ml vode
• 30 ml soka od pomorandže

Priprema:

Orahe ugrubo usitnite, možete i u secku, ali ih nemojte skroz samleti. Suve šljive operite pa prosušite. Stavite ih u multipraktik ili secka pa usitnite, a možete i nožem. Dodajte krupno seckane orahe i sitno rendanu koricu pomorandže pa promešajte.

Pripremite vatrostalnu posudu ili dublji pleh u kojem ćete peći rolnice i premažite sa malo ulja. Veličnu posude prilagodite dužini uže stranice kore. Kore podelite na 6 grupa po dve kore. Stavite jednu koru ispred sebe sa užom stranom do vas, premažite je sa malo ulja, stavite drugu koru preko i opet premažite sa malo ulja pa duž te donje, uže strane stavite fil i umotajte u rolnicu. Stavite u posudu i tako dok ne potrošite kore i materijal. Pre pečenja, rolnice isecite oštrim nožem na tri ili četiri dela. Po površini premažite sa malo ulja pa stavite da se peku na 180c oko 20 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju po površini. Kada su gotove, izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade.

Kada se rolnice ohlade, spremite sirup. U šerpicu sipajte vodu i šećer i stavite da tečnost provri, od ključanja kuvajte još oko 10 minuta pa na kraju sipajte sok od pomorandže. Promešajte pa sipajte preko ohlađenih rolnica. Ostavite da upiju sirup, najbolje preko noći.

 
Napomena:

Ako želite da rolnice skroz budu potopljene u sirupu, duplirajte meru sirupa!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading