(RECEPT) Posna peciva od jednog testa puno različitog ukusa i oblika

Autor: serpica.net, republika.rs

Lifestyle

08.12.2020

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sto različitih ukusa, mirisa i oblika od samo jednog testa. Možete puniti i slatko sa džemom, kremom, orasima, makom...ili sa kulenom, sirom, pavlakom, kajmakom..naravno ako ne postite.

RepublikaFoto: serpica.net
Foto: Ilustracija

Sastojci i priprema:

 

  • 50 gr. svežeg kvasca
  • 600 ml. mlake vode
  • 200 ml. ulja
  • od 1.200 do 1.400 gr. brašna (zamesiti meko testo)
  • tip 400 ili tip 500, meko brašno
  • 2 kašičice šećera
  • 2,5 kašičice soli

Izmešati kvasac u vodi sa šećerom i uljem. Postepeno dodavati brašno i so tek kad ste dodali brašno.

Ostaviti testo da stoji 10 minuta. Podeliti na  jufke(pogledajte video)zavisi koliko različitog peciva želite praviti.

Od osatlih sastojaka:

Dodatno ulja jer premazujem pecivo pre pečenja i posle pečenja, vruće.

1. pecivo dupli pužić

  • 2 kašike senfa
  • 1 kašika maka

2. pecivo pogačice sa belim lukom

  • 50 gr. margarina
  • malo belog luka u prahu
  • prstohvat suvog začina vegete

3. pecivo pužići sa ajvarom

  • 5 kašika ajvara
  • 1 kašika ljute tucane paprike(ne mora)

4. pecivo lisnati štapići sa kečapom i origanom (pizza ukus)

  • 100 gr. kečapa
  • 1 kašičica origana ili bosiljka (može i više)
  • 100 gr. margarina

5. pecivo kiflice sa spanaćem i belim lukom

  • 150 gr. spanaća (svež ili zamrznut) svež malo prokuvajte
  • so
  • pola kašičice belog luka u prahu ili svež
  • 100 gr. margarina

Margarin u receptu koristim rendan na testo pre oblikovanja peciva. (VIDI VIDEO)

SVA PECIVA SE PEKU OKO 30 MINUTA NA 200 STEPENI. PRE PEČENJA OSTAVITE DA NADOĐU POLA SATA.


Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading