Stravična ispovest studentkinje koju je napao profesor: Trljao se o mene i govorio da neću položiti ispit!

Autor:

Hronika

25.10.2018

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mirjana Đ. (20), koja je pre mesec dana policiji prijavila prodekana Pravnog fakulteta u Kragujevcu Svetu Purića (64) za seksualno uznemiravanja, o čemu je Srpski telegraf pisao, u ispovesti za naš list do detalja je opisala šta se odigravalo u profesorovom kabinetu. Ova studentkinja tvrdi da joj je Purić nudio prelaznu ocenu za seks, a potom joj i pretio da neće položiti ispit ukoliko bude bežala od njega!

RepublikaFoto: Printskrin

Konsultacije

- Pre nekoliko meseci sam polagala ispit ekonomsku politiku kod profesora Purića i pala sam. Tad sam, kao i svi, otišla kod njega na konsultacije. Pitao me je šta nije u redu i rekla sam da sam u poslednje vreme malo dekoncentrisana jer mi je baka umrla, a mama teško bolesna - priča Mirjana.

Purić joj je tad zakazao nove konsultacije i dao joj broj telefona. Međutim, prema rečima ove studentkinje, tokom njihovog sledećeg susreta Purić je počeo da joj se nabacuje.

Profesor bez komentara!

Profesor Sveta Purić nije želeo da komentariše optužbe koje je na njegov račun iznela 20-godišnja studentkinja.

- Nemojte kad vas molim - kratko je rekao Purić i prekinuo vezu.

Takođe, zatražili smo komentar i od Pravnog fakulteta u Kragujevcu, ali do zaključenja ovog izdanja nismo dobili odgovore na naša pitanja.

Foto: pixabay.com
Ilustracija

- Nakon što smo ušli u kabinet počeo je da se raspituje s kim živim, da li su mi roditelji zajedno, s kim sam bila na moru.... Bukvalno, pitao me je sve osim ekonomije! A onda mi se u jednom trenutku obratio rečima: "Ne bih vas zamarao s ekonomijom. Pošto sam ja prodekan za nastavu, možemo da napravimo da drugu godinu plaćate u što više rata i da sredimo tu ekonomiju, a da se zauzvrat mi baš, baš družimo" - još u šoku priča Mirjana.

Stiskao se uz mene i govorio mi: Nemoj da bežiš, nećeš položiti ispit

Pretnje

Prema njenim rečima, nakon toga je usledio pakao, od kojeg još ne može da se oporavi.

Snimak u policiji!

Mirjana Đ. navodi i da joj je kobnog dana, dok je čekala konsultacije kod profesora Svete Purića, prišlo dosta studenata i upozorilo je na njega.

- Zbog toga sam odlučila da snimim razgovor s njim, koji sam i dala policiji kako bi se videlo da govorim istinu. Sada sam prinuđena da se prebacim na drugi fakultet jer su već počeli da me diskriminišu profesori koji su dobri s njim - kaže Mirjana.

- Ustao je sa stolice, prišao mi i uhvatio me za ruke i podigao. Potom me je uhvatio za obraze i krenuo da me poljubi! Ja sam ga u šoku odgurnula, a on je tada prstom krenuo ka mojim grudima. Dok sam pokušavala da mu sklonim ruku s grudi, on me je drugom hvatao za zadnjicu! Sve vreme sam ga gurala i pokušavala da se izbavim. U jednom trenutku mi je rekao: "Nemoj da bežiš od mene, nećeš položiti ispit!" Kako bi se spasla od njega pošto se sve vreme trljao o mene, rekla sam mu da me majka čeka ispred, a potom izletela iz kabineta - kaže Mirjana.

Foto: pixabay.com

Rekao mi je: Ne bih vas zamarao s ekonomijom, ali da se zauzvrat mi baš, baš družimo

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading