(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Ispovest lekara koji su spasavali ljude u stravičnoj saobraćajki: Bilo je jezivo, mrtva tela na sve strane!

Autor: Republika

Hronika

09.10.2018

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekari Opšte bolnice u Jagodini zbrinjavali su povređene na auto -putu iz pravca ka Nišu.

RepublikaFoto: facebook.com
Izvlače leš iz smrskanih kola
- Opšti haos - opisuje dr Darko Miletić, direktor jagodinske bolnice, koji je sa svoje dve ekipe krenuo u pomoć povređenima.

Prema njegovim rečima, prvi udes se dogodio iz pravca ka Beogradu i tada su lekare te bolnice u pomoć pozvale kolege iz Ćuprije. Oni su hitno krenuli ka licu mesta, ali se u međuvremenu, već desio drugi lančani sudar iz pravca Beograd - Niš.

- Na taj smo prvo naleteli. Igrom slučaja danas sam dežuran u Hitnoj pomoći. Krenuo sam sa dve ekipe na lice mesta. Prizor je bio jeziv. Odmah smo istrčali iz saniteta i počeli da zbrinjavamao povređene. Počeli smo da pomažemo povređenima. Zbrinuli smo šestoro njih. Istovremeno, konstatovali smo i četiri smrtna ishoda - opisuje taj lekar za "Blic".

 

Kako on navodi, svih šestoro povređenih krenuli su put Jagodine.

Foto: Čitaoci portala Republika
Fotografija sa lica mesta

- Imalo smo u sanitetima četvoro lakše povređenih i dva teže. Najmlađa zbrinuta osoba ima oko 17 godina. Vrlo je teško da u ovom času procenjujemo ko koliko ima godina jer nemamo nihove dokumente. Hitno smo ih zbrinjavali u tom opštem haosu. Trenutno traje dijagnostika. Svi su na hirurgiji, a jednog povređenog morali smo da transportujemo u Opštu bolnicu u Ćupriji jer mu je bilo neophodno snimanje na skeneru. On ima povrede glave, a naša bolnica nema taj aparat. Takođe, nemamo ni odeljenje neurohirugije tako da može da se desi da taj pacijent ostane u Ćupriji na lečenju - navodi dr Miletić.

Zadobio prelom kičme

Posle jutrošnjeg lančanog sudara na auto-putu jedan pacijent primljen je oko podneva u Klinički centar u Nišu. Povređeni Darko P. (34) iz Ćuprije, kako "Blic" saznaje, zadobio je u sudaru prelom karlice i kičme.

Ovo  za "Blic" potvrđuju u KC "Niš", navodeći da je pacijent van životne opasnosti, da mu je urađena dijagnostika, kao i da, za sada, nije planirana hitna hirurška intervencija.

- On je primljen na Kliniku za ortopediju. Ima prelom karlice i kičmenog stuba. Za sada nije potrebna hitna operacija. Sačekaćemo malo i procenti da li ćemo ga operisati - navode u Kliničkom centru u Nišu.

Kako oni dodaju, tokom prepodneva primili su i bebu, staru četiri meseca, koja je takođe dovezena s mesta udesa na auto - putu.

- Primljena je oko 10, 30 časova iz predostrožnosti. Dedetu nije bilo ništa, ali su ga,  za svaki slučaj, detaljno pregledali neurohirurzi u Urgentnom centru. Pošto je ustanovljeno da je bebino zdravstveno stanje dobro, otpustili su je - navode u toj zdravstvenoj ustanovi.

RepublikaFoto: Čitaoci portala Republika
Teška tragedija

Oštećeno više od 40 vozila

Prema proceni policije, na mestu udesa, lakše i teže povrede je zadobilo 35 do 40 osoba, a oštećeno je preko 40 vozila, od kojih su neka potpuno uništena.

Na tom delu auto-puta dogodile su se, jutros oko 7:20, dve saobraćajne nesreće, po jedna u oba smera, jedna od druge udaljena oko 400 metara.

U saobraćajnoj policiji preciziraju da su tri osobe poginule na traci iz pravca Niša, i četiri na traci iz pravca Beograda.

U Opštu bolnicu u Jagodini smešteno je sedam povređenih osoba - dvoje državljana Srbije i po jedan Nemac, Grk, Turčin, Albanac i Poljak.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading