STOP NASILJU NAD ŽIVOTINJAMA! MONSTRUM UPUCAO MLADUNČE RODE IZ PUŠKE

Autor: Narcisa Božić

Hronika

05.08.2018

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Društvene mreže usijale su se od komentara povodom najnovijeg slučaja zlostavljanja životinja kada je pre tri dana rodić, koji je vežbao letenje nad Mačvanskom Mitrovicom upucan iz vazdušne puške i tako ranjen pao u jedno dvorište!

Foto: Republika.rs
Na svu sreću, nedužna ptica će da preživi

Odmah su alarmirani Udruženje "Kanis" i Ruralni centar "Sova" iz Sremske Mitrovice, koji su hitno obavestili kolege iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode u Novom Sadu.

-Svi smo šokirani i ogorčeni postupkom ovog nečoveka koji je mogao gađati mladunče rode! Šta reći i kako komentarisati?! Ovoga još nije bilo u Sremu i Mačvi, barem koliko je nama poznato. Roda ima i u samom gradu Sremskoj Mitrovici, u Specijalnom rezervatiu prirode ’’Bara Zasavica’’ i okolnim selima Mačve. Rodić je verovatno vežbao letenje kako bi se pripremio za naporan let sa odraslima, koji ga očekuje na jesen u Severnu Afriku, kad ga je ovaj nečovek pogodio, kaže Marko Cvijanović, predsednik Ruralnog centra "Sova".

RepublikaFoto: Republika.rs
Tako nešto samo monstrum može da uradi

Nezabeležen slučaj desio se u četvrtak u prepodnevnim satima, a samo zahvaljujući brzoj intervenciji pokrajinskog Zavoda za zaštitu prirode, koji je na lice mesta u Mačvansku Mitrovicu uputio veterinarsko vozilo, mlada ptica ima šanse da preživi.

-Ptica je odmah pregledana u našoj ambulanti, rana je bila relativno sveža, a ustanovljen je višestruki prelom krila. Ukazana joj je prva pomoć, rana očišćena i data sredstva protiv bolova i antibiotici. Ptica je prenoćila u ambulanti i potom odvežena u Prihvatilište u Palić. Tamo joj je urađen RTG pregled na kome se,  prema informacijama kolega, vidi sačma, čime je potvrđena pretpostavka da je ptica upucana, rekla nam je veterinarka "Darvin" ordinacije u Novom Sadu Ivana Jovendin.

Kako saznajemo, rodića očekuje amputacija krila i njegova sudbina je još uvek neizvesna.

Da li je na lice mesta izašla ekološka pokrajinska inspekcija još uvek nije poznato, a za ovo krivično delo nepoznatom počiniocu sledi novčana  kazna od 150.000 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading