Otmicu Jeleninog dede planirao u zatvoru u kojem je proveo 14 GODINA!

Autor: novosti.rs

Hronika

29.07.2018

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici MUP Srbije su u subotu tokom noći uhapsili Branislava Matića (36), iz Sremske Mitrovice, osumnjičenog da je oteo Milosava Radisavljevića (80), iz Ljiga, dedu Jelene Đoković, supruge srpskog teniskog asa Novaka Đokovića. Policija je pronašla i određene predmete koji svedoče o počinjenom delu, a informacije ukazuju na to da su bili jedan izvršilac i pomagač.

RepublikaFoto: youtube.com/ RTS Prikazuje
Jelena Đoković i Milosav Radisavljević

Branislav Matić se sumnjiči za iznudu u pokušaju i određen mu je policijski pritvor do 48 časova, a potom će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu u Valjevu. Prilikom upada, iz kuće Milosava Radisavljevića, u Hadži Đerinoj ulici u Ljigu, odneti su 26.000 dinara i njegov mobilni telefon. Starca su, vezanog, po mrklom mraku preneli preko reke Ljig, te ga lisicama vezali za stub metalnog dalekovoda u njivi sa kukuruzima, nedaleko od Doma zdravlja, u delu koji meštani nazivaju Ćućin.

"Mozak" i organizator operacije je Branislav Matić, iz Sremske Mitrovice, koji je više puta osuđivan. Zbog teških krađa i razbojništava uz upotrebu oružja, ukupno je odležao 14 godina. Takođe, prema nezvaničnim saznanjima, on je odmah po privođenju priznao da je otmicu smislio u zatvoru, gledajući na TV kako Jelena Đoković sa ljubavlju priča o svom dedi. Kako tvrde izvori, po izlasku iz zatvora Matić se obreo u Ljigu, da "ispita" teren, a angažovao je i pomagača, kojem je policija na tragu. Kobne večeri u dom Milosava Radisavljevića dvojac je ušao tako što je isekao komarnik.

Nesrećni Radisavljević pronađen je posle razbojničkog pira u pustom, teško prohodnom, kukuruzom obraslom delu Ljiga. Pronašao ga je komšija Isailo Lazić dok je išao prema svojoj bašti. Odjednom je, kako kaže, začuo da ga neko iz kukuruza doziva po imenu.

- Začuo se potom nekoliko puta povik "upomoć!", a onda sam u kukuruzima, vezanog lisicama jednom rukom za šipku dalekovoda, ugledao deda Lesu, kako ga svi u Ljigu zovemo. Odmah su stigle policija i Hitna pomoć. Metalna šipka stuba morala je da bude prerezana da bi bio oslobođen.

Milosav se nalazi kod sina u Beogradu. Prema svedočenju njegovog rođenog brata Milana Radisavljevića, upravo su s mobilnog telefona koji su otmičari iz kuće uzeli Milosavljevom sinu stizali SMS-ovi u kojima je zahtevan novac.

- Najvažnije je da je Milosav dobro, da nije povređen - kaže njegov rođeni brat Milan, koji živi u ljiškom selu Veliševac. - Okružen je pažnjom i brigom, jer je sada kod sina u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading