Čume glumio da je bolestan, ali mu je ODBIJEN ZAHTEV ZA USLOVNU!

Autor: Z. NIKOLIĆ

Hronika

30.05.2018

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Surčinac i prvi srpski svedok saradnik Ljubiša Buha Čume (54) neće biti pušten iz zatvora, u kojem se nalazi više od tri i po godine, sa izdržavanja kazne zatvora od dve godine i osam meseci zatvora na koju je osuđen zbog tri krivična dela među kojima je i prikrivanje kradenog ferarija.

Foto: facebook.com/Legende devedesetih
Čume sa suprugom

Treći osnovni sud odbio je danas njegovu molbu za uslovni otpust.

- Danas je bila sednica Krivičnog veća po Čumetovom zahtevu za uslovni otpust. On se pozivao na loše zdravstveno stanje i tražio je lekarski komisijski pregled pre odluke, ali sud je to odbio jer od medicinske dokumentacije iz poslednjih nekoliko godina ne proističe ništa ozbiljnije, samo par puta hipertenzija. Takođe, nije dobio pozitivno mišljenje zatvora. Početkom maja su pokrenuli protiv njega disciplinski postupak zbog nasrtaja na drugog zatvorenika - objašnjava naš izvor iz pravosuđa.

- Iako ispunjava vremenski uslov za uslovni otpust, budući da je izdržao više od dve trećine kazne, tužilaštvo se njegovom zahtevu protivilo, a sud ga je odbio - rekao je za Tanjug portparol Trećeg osnovnog tužilaštva Ivan Marković.

Inače Buha je od 2015. godine u pritvoru, koji mu se uračunava u zatvorsku kaznu, ali pored ove kazne od dve godine i osam meseci zatvora koja mu je izrečena zbog kradenog ferarija, pretnji supruzi i policajcu, ima još jednu pravosnažnu kaznu od 16 meseci zatvora na koju je osuđen zbog vređanja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva i to u toku suđenja za kradeni ferari.

Buha je bio svedok saradnik u slučajevima protiv pripadnika "zemunskog klana" i optuženih za ubistvo premiejra Zorana Ðinđića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading