Uhapšen monstrum koji je pucao u suprugu - DVE GODINE strahovala da će doći da je DOKRAJČI!

Autor: blic.rs

Hronika

08.05.2018

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novica Elek (35), nasilnik koji je 2. aprila 2016. pucao u noge i teško ranio bivšu suprugu Tijanu Sekulić u Beogradu, uhapšen je i trenutno se nalazi u ekstradicionom pritvoru, nakon što su ga priveli policajci na graničnom prelazu između Kosova i Metohije i Makedonije.

Foto: facebook.com/Novica Elek
Novica Elek sa prijateljicom

Za Elekom je nešto više od dve godine bila raspisana poternica Trećeg javnog tužilaštva u Beogradu i do sada se uspešno krio. On je kod sebe imao lažni pasoš, ali je bio nepromenjenog izgleda.

Njegova bivša supruga Tijana Sekulić i njena porodica do dan danas su živeli u strahu da li će se pojaviti i ubiti je. Podsećanja radi, Sekulićeva je upucana sa tri hica u noge u Surčinu, nakon što ju je posle izlaska sa posla Elek bukvalno kidnapovao nasred puta. Ranjenu ju je potom izbacio iz automobila i ostavio u teškom stanju.

Sekulići su, inače, godinama trpeli maltretiranje od Eleka, a Tijanin otac Živko je bivšeg zeta nekoliko puta prijavljivao policiji zbog različitih krivičnih dela. Neki od tih postupaka i dalje su u fazi istrage.

- Dan pre ranjavanja, prijavila sam Novicu jer mi je pretio telefonom. "Ubiću i sebe i naše dete", pretio je kada je shvatio da ga traže iz tužilaštva. Sutra su mi kolege sa posla rekle da se u susednoj firmi raspitivao ko me dovozi na posao. U 14 sati krenula sam s posla kući, kada sam negde u blizini Pravoslavnog groblja u Surčinu uočila njegov džip kako ide ka mojim kolima – pričala je Tijana.

- Udario je u moj auto, kola su mi stala. Neki čovek je prišao, rekla sam mu da pozove policiju, ali Novica je izvukao pištolj i zapretio mu, pa je ovaj pobegao. Ušao je u moja kola, tražio je neki moj navodno skriveni telefon, za kosu me izvukao napolje i prebacio u svoja kola. Nismo otišli daleko, stao je u nekim njivama, prislonio mi pištolj uz glavu i rekao: "Imaš fore do pet da mi kažeš ko te vozi na posao!" Odmah je zapucao. Pogodio me je u noge. Da njegov prijatelj nije slučajno naišao i molio ga da me preveze u bolnicu, umrla bih u toj njivi - ispričala je Tijana.

Prema njenim rečima, Novica ju je punih pet godina mučio.

RepublikaFoto: pixabay.com
Nesrećna žena iz Surčina konačno dočekala pravdu/Foto: Ilustracija

- Kada smo se upoznali 2005, bio je divan prema meni. Kada sam još tokom trudnoće, godinu dana kasnije, shvatila da je kriminalac, postao je nasilan. Šutirao me je i dok sam bila trudna. Naš brak je izgledao tako što ja svakih desetak dana pobegnem od njega, pa me on vraća kući. Pretukao me je i pucao na mene i 2012, sledeće godine je dva puta napao mog oca, pretukao ga pred mojom ćerkom. Niko, međutim, nije reagovao, nije završio iza rešetaka, ti postupci i dalje traju. "Moraš da shvatiš da sam ja bog i da mi niko ništa ne može", govorio mi je. "Ja sam bog, živećeš kao biljka", ponavljao je. Sada živimo u strahu: policija nas ne čuva, on može da upadne svakog trenutka - pričala je Tijana.

Elek je, inače, bio jedan od optuženih za pljačku konvoja "Sekjuritasa" u martu 2011. u Beogradu, kada je oteto 800.000 evra, koja je u javnosti poznata i kao "pljačka veka"

Svih sedam optuženih 2014. oslobođeni su presudom Apelacionog suda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading